Buluşmalar'da bu ay;
232. Buluşma;
Sevgili Ayşe’nin kolaylaştırıcılığında başladı katkısız gecemiz.
İlk bölümde Hanife Yabanlı ile birlikteydik. Oğlunun tarımsal ilaç alerjilerinden dolayı doğal tarım ve atalık tohumlarla tanışmış ve sosyal dünyada @katkisiz.ilacsiz hesabı üzerinden farkındalık yaratan matematik öğretmeni bir annenin deneyimlerine kulak verdik.
İkinci bölümde ise Neriman Ekinci'yi dinledik. Organik tarımda kendini bulan sürüden ayrı Ziraat Mühendisi olarak kendisini tanımlayan Neriman Ekinci ile genel olarak pestisitler nedir, ne değildir; tüketici olarak bu konuda sağlıklı gıdaya ulaşmak için haklarımız nelerdir sorularına yanıt aradık.
Sevgili Hanife ve Neriman Hanımlara sunumlarından ötürü sonsuz teşekkürler…
Youtube kaydını izlemek istiyorsanız buraya tıklayabilirsiniz.
233. Buluşma;
Sevgili Duygu'nun kolaylaştırıcığında başladı umut dolu gecemiz.
Sürdürülebilir Bir Dünya, Sürdürülebilir Bir Hayat için; Şimdi Harekete Geçme Zamanı!
İlk bölümde Fen Bilimleri Öğretmeni ve Masal Anlatıcısı Şebnem Filiz Yapıcı ile birlikteydik. "Her şey hayallerle başlar. Geleceğimiz olan çocuklarımızla hayaller kurup o hayalleri gerçekleştirmek için uzun bir yolculuğa çıkarız. Yolculukta öğrendiklerimizi de heybemize katarak çevremizle paylaşmayı çok severiz." diyen sevgili Şebnem Öğretmen'e kulak verdik.
İkinci bölümde ise Türkan Uçar'ı dinledik. Sürdürülebilir bir gelecek için tasarımlar yapıyor ve içerikler üretiyorlar. Bireylerin kendine ve yaşadığı gezegene katkısını daha çok fark etmesine oyun yoluyla yol gösterici, fikir açıcı ve aracı olan, çocuklarla oyun tabanlı sürdürülebilirlik atölyeleri yapan Türkan Hanım'ın "Oyun Tabanlı Sürdürülebilirlik" başlığı altındaki çalışmalarına ortak olduk.
Doğa hepimizin…İçimizdeki tüm duyguların harekete geçmesini sağlayan misafirlerimize sonsuz teşekkürler..
Youtube kaydını izlemek istiyorsanız buraya tıklayabilirsiniz.
234. Buluşma;
Muhteşem gecemiz sevgili Erkan’ın kolaylaştırıcılığında başladı.
Ocak 2014’te “Eğitim EKİP işidir.’’ diyerek yola çıkan bir grup gönüllü eğitimci tarafından kurulmuş, kolektif bir platform olan Eğitimde Kalite ve İş Birliği Platformu'nu misafir ettik.
İlk bölümde EKİP Akademi direktörü sevgili Prof. Dr. Ebru Oğuz ile birlikteydik. "Öğrenme topluluğu olmak ne demek?, Mesleki gelişim ve öğretmen kimliği arasındaki ilişki nedir?, Öğretmenlerin öğrenme motivasyonu nasıl sürdürülebilir hale gelebilir?" gibi çok temel konular üzerine konuştuk.
İkinci bölümde ise EKİP kurucusu sevgili Fatih Akdoğan ile birlikteydik. "Niçin okul temelli mesleki gelişim?, Mesleki gelişimde farkındalık eğitimleri ile davranış değişikliği arasındaki temel farklar nelerdir?, Geribildirim kültürünün mesleki gelişime katkısı nasıl olur?, Okullarda mesleki gelişim birimleri kurmalı mıyız?, Öğretmenlikte değişen roller ve bu rollerin mesleki gelişime etkisi nelerdir?" sorularına yanıt aradık.
Kendimizi sorguladığımız bu gecenin mimarlarına sonsuz teşekkürler…
Youtube kaydını izlemek istiyorsanız buraya tıklayabilirsiniz.
235. Buluşma;
Soluksuz dinlediğimiz gece sevgili Osman'ın kolaylaştırıcılığında Avukat Tuğba Gürsoy’un sunumuyla başladı. İster yanı başımızda ister sokaklarda ve doğada olsunlar can dostlarımız hep aklımızda, gönlümüzde. Buluşmamızda hayvan haklarını tüm boyutlarıyla konuştuk.
Ankara Barosu Hayvan Hakları Merkezi Başkan Yardımcısı Avukat Tuğba Gürsoy ile yürürlükteki mevzuatlar çerçevesinde ülkemizde hayvan hakları, mevzuatların olumlu ve olumsuz tarafları, eksik yanları, güncel sorunlar, çözüm önerileri ile yurt dışındaki uygulamalar ve yaklaşımları değerlendirdik. Muhteşem sunumuyla gecemize bilgi katan Tuğba hanıma sonsuz teşekkürler.
Youtube kaydını izlemek istiyorsanız buraya tıklayabilirsiniz.
Açık Atölye
KARİKATÜR VE EĞİTİM
İzmir Eğitim Kooperatifi iş birliği ile organize ettiğimiz Açık Atölyeler'in yedinci sezondaki dördüncü atölyesi, Işılay Saygın Güzel Sanatlar Lisesi'nde resim öğretmeni olarak görev yapan ve aynı zamanda karikatür, dijital mizah ve duvar resmi çalışmaları üzerine çalışan sevgili Taner Sarıçam rehberliğinde 19 Aralık 2021 Pazar günü saat 10.00 - 12.00 arasında düzenledi. Bu çalışmada öncelikli olarak mizah ve karikatür kavramları hakkında konuştuk. Sonrasında ise eğitimde mizahın önemi ile karikatür ve eğitim ilişkisi konularını ele aldık. Son bölümde ise katılımcılarımızla kısa bir uygulama çalışması yaptık
Öğretmen Sohbetleri
Sürekli hayal kuran, hayallerini sınıf ortamında gerçekleştirmek için çabalayan, çocuklarına da asla hayal kurmaktan vazgeçmemeyi öğretmeye çabalayan bir okul öncesi öğretmeni olan sevgili Mehmet Bilgin ile birlikte olduk. Bu keyifli ve ufuk açıcı sohbet için çok teşekkürler.
Comments