top of page

Biz Kimiz?

Öğretmen Kulübü; yaşam boyu öğrenme merakı taşıyan eğitimcilerin mesleki ve kişisel deneyimlerini paylaşarak çoğalttıkları, farkındalık yaratan sosyal bir öğrenme ortamı ve organizasyonudur.

TARİHÇEMİZ

 

2015-2016 

Zikzak Grup bünyesinde bir sosyal sorumluluk projesi olarak "Zikzak Öğretmen Kulübü" adıyla çalışmalarımıza başladık. Öğretmenlerin, başka öğretmenlerle, öğretmence zaman geçirebilmesi, deneyimlerini paylaşabilmesi, hak ve sorumluluklarını hatırlaması, sosyalleşmesi gibi temel amaçlarla her cuma akşamı buluşmalara başladık. Yıl boyunca 30 buluşma yaptık.

 

2016-2017

Daha geniş bir kitle ile 20 buluşma daha yaptık. Bu süreçte Clasloom tarafından Kadir Has Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen Eğimde En İyiler ödül töreninde, yılın en iyi sosyal sorumluluk projesi seçildik. Şubat - Haziran döneminde Öğretmen Gelişim Merkezi adı altında çalışmalar yaptık. Ancak yeterli altyapı çalışması yapmadığımız için bu dönüşümde istediğimiz verimi alamadık.

2017-2018

65. buluşma ile başladığımız sezon boyunca yeni yöntemleri ve iş birliği modellerini denedik. Ortak akılla yaptığımız çalışmaları nasıl organize edebiliriz üzerine çalıştık. Seçenekler arasında kooperatifçilik modelinde karar kıldık ve bir tasarım ekibi oluşturarak İzmir Eğitim Kooperatifi'nin kurucuları arasında yer aldık. 99. buluşma ile sezon finali yaptığımızda ortak akılla yönetilen bir sosyal girişim olma yolunda ilk adımları attık.

 

2018-2019

3 yıldır Zikzak Öğretmen Kulübü adı ile devam eden yapılanmamızın adını Öğretmen Kulübü yaparak markalaşma sürecimize başladık. Kendi web sayfamız ve sosyal medya hesaplarımız ile bağımsız ancak iş birliklerine açık bir yapıya dönüştük. Zikzak Grup, İzmir Eğitim Kooperatifi ve Karşıyaka Belediyesi iş birliği ile 4. sezon boyunca iki tip buluşma organize ettik. Zikzak Grup ev sahipliğinde Butik Buluşmalar, Karşıyaka Belediyesi ve İzmir Eğitim Kooperatifi iş birliği ile 5'te 3'lük Buluşmalar olarak toplamda 40 buluşma yaptık. 

 

2019-2020

5. sezonumuza 139. buluşmamız ile başladık. 10 kişilik yürütücü ekibimiz ve iş birliği yaptığımız kurumlarımız ile buluşmalar dışında iki tip etkinlik daha geliştirdik. Yılın çeşitli dönemlerinde daha az kişi ile daha derinlemesine çalışmalar yapabildiğimiz Açık Atölyeler ve gözlem ve deneyimlerimizi sosyal dünya ile paylaşabileceğimiz Bültenler üzerine çalışmaya başladık. 5'te 3'lük Buluşmalar'ı da #umutverenler etiketi ile düzenleyerek her beş hafta bir alanında deneyim biriktirmiş ve eğitim dünyasına umut vermeyi  başarmış kişi, kurum ve sivil toplum örgütlerini ağırladık. Mart ayında tüm dünyayı etkileyen pandemi ile birlikte 2 haftalık bir uyum sürecinden sonra tüm etkinliklerimizi uzaktan iletişim araçları ile yapmaya devam ettik. 

 

2020-2021

Geçmiş deneyimlerimiz ve salgın ile birlikte değişen koşullar ile birlikte 6. sezonumuz boyunca yapacağımız tüm etkinlikleri, çevrim içi yapma karar verdik. Hep yapmaya devam ettiğimiz Buluşmalar'dan yıl boyunca 40 tane, Açık Atölyeler'den 10 tane, Öğretmen Sohbetleri'nden 10 tane ve Bültenler'den 10 tane olacak şekilde toplam 70 etkinlikten oluşan bir yıllık plan ile çalışmalarımıza devam ettik.

 

2021-2022

Salgın şartlarının yarattığı belirsizlikten kaynaklı olarak çalışmalarımızı çevrim içi olarak yapma kararı aldık. Toplam 70 etkinlikten oluşan yıllık planımızı uyguladık. Karşıyaka Belediyesi ve Ege Üniversitesi ile ilişkilerimizi yakınlaştırdık ve proje bazlı çalışmalar yaptık. Avrupa Birliği Sivil Düşün Programı'ndan aldığımız destek ile strateji güncelleme çalışmalarına başladık.

 

2022-2023

Bir topluluk kurma çalışmalarına başladık. Açık Atölyeleri sadece topluluk katılımına açık hale getirdik. Buluşmalar'ı on beş günde bir ve çevrim içi yapma kararı aldık. Öğretmen Sohbetleri'ni her ayın son çarşamba günü olacak şekilde planladık. Blog sayfamızı daha da yaygınlaştırarak topluluğumuzun kullanımına açık hale getirdik. 

2023-2024

"Geçmişten Geleceğe Öğretmen Kulübü" çalıştayında akademisyenler, sivil toplum temsilcileri, öğretmenler ve öğretmen adayları ile Aralık 2023'te buluşacağız. Geçen sene temellerini attığımız topluluğumuz tam olarak kuruldu ve kulüp çalışmalarına başladık. Topluluğumuz içerisinde açık atölyelerden alınan ilhamlarla yeni küçük çalışma grupları oluşturduk. Açık Atölyeleri sadece topluluk katılımına açık hale getirdik. Buluşmalar'ı on beş günde bir ve yüz yüze Alsancak Yakın Kitabevi'nde yapma kararı aldık. Blog sayfamızı daha da yaygınlaştırarak topluluğumuzun kullanımına açık bir şekilde paylaşımlara devam ediyoruz. Böylelikle iş birliklerine açık ve yerelde çok daha güçlü bir tasarım yaptık.

ÖĞRETMEN KULÜBÜ SUNUMU
YÜRÜTÜCÜ EKİBİMİZ
bottom of page