top of page
  • Yazarın fotoğrafıErkan BULUNMAZ

Kasım 2021'de Öğretmen Kulübünde...

BULUŞMA 228

İyilik dolu bir gece sevgili Uğraş'ın kolaylaştırıcılığında başladı. İlk bölümde 2004 yılında iyiliği yaymak üzerine temellenen sosyal sorumluluk projesi olarak başlayan ve 2015 yılında dernekleşerek binlerce insana dokunan Uğur Böcekleri Derneği'ni ve sistem lideri sevgili Zafer Parlak'ı misafir ettik. "İyilik yap, karşılık bekleme. Bilgiyi paylaş, karşılık bekleme." ilkesiyle hizmet veren derneğin gönüllülerini ve projelerini yakından tanıdık.


İkinci bölümde ise Uğur Böcekleri Derneği oluşumu olan İyilik Akademisi ekibinden İlkay Öğrenci ile birlikteydik. Hayata iz bırakmak isteyen gönüllü eğitmenlerin, çeşitli uzmanlık alanlarından oluşan eğitim programları ile tecrübelerini paylaştığı, gençlere, anne babalara, çocuklara bilginin ışığını yayma hedefi olan bu projenin ayrıntılarını öğrendik.

Deneyimlerini paylaşıp içimize umut tohumları serpen konuklarımıza sonsuz teşekkürler…


BULUŞMA 229

Sanat dolu bir geceye hoş geldiniz… Sevgili Yusuf'un kolaylaştırıcılığında başlayan gecenin ilk konuğu Atta Festival kurucusu, direktörü ve Assitej (Uluslararası Çocuk ve Gençlik Tiyatroları Birliği) yönetim kurulu üyesi Hakan Silahsızoğlu'nu ağırladık. Çocuğun gelişiminde performansın yerini, çocuğun yaşına uygun performansla buluşmasının önemini, çocuğu birey olarak gören performans sanatları yaklaşımının eğitimle ilişkisini konuştuk. Farklı ülkelerden örnekler ile merakımız çok daha zenginleşti…


İkinci bölümde ise okul öncesi ve okul çağındaki çocuklar için dans tiyatroları sahneleyen dansçı, kareograf, yönetmen ve soundpainting sanatçısı Ceren Oran ile tanıştık…

Buluşmamıza Fransa'dan katılan sevgili Ceren ile dünyadaki performans sanatları örneklerinden ve çocuğa yönelik disiplinler arası çalışmalardan bahsettik.

Yüksek dozajda sanata doyduğumuz gecenin kahramanlarına sonsuz teşekkürler…


BULUŞMA 230


Yaşasın Öğretmenler Günümüz…

Öğretmen dolu gecenin mimarı, fikir sahibi ve kolaylaştırıcısı sevgili Fatih Efe Korkmaz'ın önerisi ile gecemizi yürütücü ekibimize ayırdık…

10 kişilik ekibi yakından tanıdık. Öğretmen Kulübü kimdir?

Biz kimiz? Hayallerimiz nelerdir?

7 sezondur nasıl var olduk?

Faydalarımız neler oldu?

Nasıl faydalandık?

Bir sürü soruya cevaplar aradığımız gecede, hazırlık aşamasından sunumundaki performansına kadar son derece yüksek bir enerji ile bizimle olan sevgili Fatih Efe'ye sonsuz teşekkürler…

Not: Artık Yusuf'un yerini alacak sunucumuzda hazır, Evet Efendiiiim…


BULUŞMA 231

Gecemiz İstanbul Bilgi Üniversitesi'nin 2007 yılında kurulan ve kısa adı ÇOÇA olarak bilinen Bilgi Çocuk Çalışmaları Birimi'nin katılımıyla sevgili Burçak'ın kolaylaştırıcılığında başladı.


İlk bölümde Cem Demirayak ile birlikteydik. Çocuklarla insan hakları çalışmak neden önemli, bu çalışmalar sırasında ne gibi pratik araçlar kullanılmalı, günlük olaylar üzerinden insan haklarına dair konuşmak nasıl mümkün olur gibi sorulara yanıt aradık. Kendi yaklaşımları ile geliştirdikleri materyalleri ve kullanım yöntemlerini daha yakından tanıdık…


İkinci bölümde ise Ayşegül Kanal'ı dinledik. Çocuk işçiliği ile ilgili tanımları tartıştık; örnek vakalar üzerinden ayrımları konuştuk. Eğitim ortamlarında çocuk işçiliği ve ayırımcılığa karşı mücadele için geliştirdikleri materyalleri ve kullanım önerilerini dinledik.

Çocuklar değerlidir, geleceğimizin önemini vurgulayan sevgili ÇOÇA'ya sonsuz teşekkürler…


Açık Atölye


KAPSAMLI CİNSELLİK EĞİTİMİ İLE TANIŞMA ATÖLYESİ

İzmir Eğitim Kooperatifi iş birliği ile organize ettiğimiz Açık Atölyeler'in yedinci sezondaki üçüncü atölyesi, "bireylerin yaşam kalitesini yükseltmek, kadınların ve kız çocuklarının bilgiye erişimini artırmak için toplumsal cinsiyet eşitliği temelinde çalışmak" vizyonu ile hareket eden Türkiye Aile Sağlığı ve Planlaması Vakfı'nın program koordinatörü Asuman Dener ve cinsel sağlık uzmanı Nurşen Kanbur'un rehberliğinde 14 Kasım 2021 Pazar günü saat 10.00 - 12.00 arasında düzenlendi. Bu atölyede, Kapsamlı Cinsellik Eğitimi ve (KCE), uluslararası terminolojide içerdiği kavramları ile birlikte Türkiye Aile Sağlığı ve Planlaması (TAP) Vakfı'nın okul uygulamalarını konuştuk. Ergenlikte cinsel gelişim süreci ile en çok karşılaşılan soruları ve "terminoloji-tutum-yaklaşım" özelinde bu sorulara nasıl cevap verebileceğimiz konusunda deneyimlerimizi paylaştık.


Öğretmen Sohbetleri

Öğretmen Sohbetleri'nin bu ayki programı, 24 Kasım 2021 Çarşamba günü saat 21.00'de tam da öğretmenler Gününde denk geldiği için ayrı bir heyecanımız vardı.


Kasım ayında, Global Teacher Award 2020 kazananı ve MEB Çizgi Ötesi Öğretmen ödülü sahibi, Minik Notalar'ın kurucusu ve aynı zamanda yazar olan sevgili Sezer Ortadağ ile birlikteydik.

Canlı yayınımızı kaçırdıysanız instagram sayfamızı ziyaret edebilirsiniz. Rengarenk kişiliği, sanat ve kibarlık dolu eğitimciliği ile sevgili Sezer Ortadağ ile birlikteydik.


44 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page