top of page
  • Yazarın fotoğrafıErkan BULUNMAZ

EKİM 2021 NELER OLDU NELER!!

Buluşmalarda Bu Ay



223. Buluşma

Muhteşem gecemiz sevgili ekip üyemiz Murat Çelik’in kolaylaştırıcılığında eğitimci, araştırmacı, gazeteci kimliğiyle ülkemizde aklımıza gelen önemli isimlerden Abbas Güçlü’nün sunumuyla başladı. Eğitime dair soru ve sorunların bol olduğu bu süreçte konuşabilme fırsatını bulduğumuz bir buluşmaydı. Eğitimin bugününü ve yarınını ele aldık. Zikzaklar çizdiğimiz eğitim modelinin artılarını ve eksilerini fark ettik. Halının altına süpürdüklerimizi konuştuk. Kısacası eğitime dair ne varsa dilimizden döküldü bu gece. Zaman su olup aktı gitti hiç anlamadan. Zihnimizde uçuşan soru işaretleri yanıt buldu. Güzel bir geceye ışık tutan sevgili Abbas Güçlü’ye teşekkürler…

Bu buluşmamızı kaçırdıysanız buraya tıklayıp izleyebilirsiniz ;)





224. Buluşma

Gecemiz sevgili Erkan Bulunmaz’ın kolaylaştırıcılığında “Dezavantajlı Çocuklar ve Edebiyat” başlıklı sunumuyla Züleyha Ersingün ile başladı. “Edebiyat bize bir ritim sunar. Sözcüklerin ritmi, hayatı deneyimleme biçimidir. Çocuk edebiyatı da hınzır, beklenmedik ve sürprizli bir gerçekliktir…” diyen Ersingün, dezavantajlı çocukların edebiyat ile geç tanışması sonucu gelişen sorunlardan bahsederken bir yandan da çocuk edebiyatında kaleme alınacak dezavantajlı grubu iyi tanıyarak kurgular yaratmanın önemi üzerinde durdu. Biz eğitimcilere önemli görevler düştüğünü paylaştı.


İkinci bölümde ise sevgili Esra Duff yaratıcı kitap okumanın önemini vurgulayıp ne işe yaradığını ifade etti. Yaratıcı okumanın eğlenceli hallerini bize aktardı. Yine bol edebiyat içeren çocuk odaklı bir geceydi. Konuklarımıza sonsuz teşekkürler. Buluşmamızı kaçırdıysanız buraya tıklayıp Öğretmen Kulübü Youtube kanalından izleyebilirsiniz.



225. Buluşma

Gecemiz sevgili Gülnaz Çağlayan’ın kolaylaştırıcılığında “Müzeler Aracılığıyla Yaratıcı Öğrenmenin Geliştirilmesi” başlıklı sunumuyla Gül Bulut bizlerleydi. Arkeolog, Müze Bilimci, Kültürel Miras Uzmanı, Yaratıcı Drama Lideri gibi renkli rollerin sahibi Gül Hanım ile “Duvarsız Sınıf” ve Okula Alternatif Mekan” olarak tanımlanan, çocuk gelişimi ve eğitiminde büyük payı olan müzelerin öğrenim sürecine nasıl dahil edilebileceğini, bireylere fiziksel, duyuşsal, zihinsel, görsel, sosyal etkileşimli bir müze yaşantısı ve birinci elden deneyim yaşamanın ve yaşayarak öğrenme ortamı sağlamanın yollarını irdeledik.



İkinci bölümde ise sevgili Başak Fındıkçıoğlu ile birlikteydik. Sınıf Öğretmeni ve Yaratıcı Drama Lideri olarak uzun yıllardır yaptığı çalışmalar içerisinden müze ile ilişkisi olan deneyimlerine odaklandık. Sınıf dışı öğrenme ortamlarından müzede ne tür çalışmalar yapılır, hangi oyunlar oynanır, hangi malzemeler kullanılır? Müzeye gidilememe durumlarında müze kültürünü kazandırabilmek için neler yapılır? sorularına yanıtlar aradık… Deneyimleri ile bizlere umut veren konuklarımıza sonsuz teşekkürler.

Bu buluşmamızı merak ettiyseniz veya tekrar izlemek isterseniz buraya tıklayıp izleyebilirsiniz ;)





226. Buluşma

Gecemiz sevgili Duygu Bulunmaz’ın kolaylaştırıcılığında Eğitsel Oyunlar Akademisi kurucusu Resul Aydoğan’ı misafir ettik. Son dönemlerde sınıflarda çokça duyduğumuz bu cümleden yola çıkarak “Oyun, çocuk ve öğretmen” üçlüsünü ele aldık. Köy köy, kasaba kasaba gezen bir oyuncu öğretmenin deneyimlerini dinlemenin keyfine vardığımız muhteşem bir geceydi.


İkinci bölümde ise okul öncesi öğretmeni ve aynı zamanda vantrolog olan sevgili Büşra Doğru ile birlikteydik. ”Çocukların dilinden en iyi çocuklar anlar.” diyerek öğrencilerine öğrenme arkadaşlığı yapan Bukle ile tanıştık. Büşra Öğretmene sınıfta eşlik eden, oyunlar oynayan, etkinliklere katılan Bukle’den “Sınıfta neler oluyor?” sorusunun cevabını dinledik. Umut dolu insanların yüreğimize sunduğu, ektiği umutlar için sonsuz teşekkürler…

Bu buluşmamızı izlemek isterseniz buraya tıklayabilirsiniz.




227. Buluşma

Çok özel bir gece, Cumhuriyetimizin 98. yılı çok özel bir konuğumuz vardı… Timsal Karabekir Yıldıran. Kurtuluş mücadelemizin önemli komutanlarından Kazım Karabekir Paşa’nın kızı…

İlk bölümde Kazım Karabekir Paşa’nın yaşam kesitleri, bilinmeyen yönleri, Kurtuluş Savaşındaki rolü, eserleri, eğitim konusundaki çalışmaları ve özellikle savaş sürecinde sahiplendiği yetim ve öksüz çocukların eğitimi için yaptığı duyarlı ve özverili çalışmaları konuştuk. Timsal Hanım’ın zarifliği ve yüksek enerjisi ile tam bir ders niteliğinde olan bu paylaşımdan hepimiz çok beslendik. İkinci bölümde ise; Milli Mücadele süreci hakkında yaptığı akademik araştırmalarda Kazım Karabekir’in asker kişiliğinin yanında “eğitimi ve çocuğu” mesele edinen yönlerini, çağın ötesinde yaptığı çalışmaları, binlerce çocuğu ilgilendiren çözüm yöntemlerini tarih araştırmacısı ve öğretmen olan sevgili Güler Ceren Çoker’den dinledik. Timsal Hanımı tekrar tekrar dinlemek isteyenler için youtube kanalımıza davet ediyoruz.


Ne mutlu TÜRKÜM diyebilmenin gururunu yaşatan konuklarımıza sonsuz teşekkürler...



Açık Atölye'de bu ay

İzmir Eğitim Kooperatifi iş birliği ile organize ettiğimiz Açık Atölyeler'in yedinci sezondaki ikinci atölyesi, Milli Eğitim Bakanlığı'nda sınıf öğretmeni olarak çalışmanın yanı sıra birçok STK'de çalışmalar yapmış ve projeler geliştirmiş, aynı zamanda volkanegitim.com web sayfasının kurucusu olan sevgili Volkan Kaz rehberliğinde 17 Ekim 2021 Pazar günü saat 10.00 - 12.00 arasında düzenlendi. Bu atölyede, birbirinden öğrenen, uygulamalarını ve fikirlerini paylaşan ve dünyanın en büyük öğretmen ağı haline gelmiş e-Twinning hakkında çalıştık.

e-Twinning'in içeriği ve kapsamına odaklandıktan sonra giriş etkinlikleri, öneriler, örnek projeler, faydalar ile atölyemizi tamamladık.

Kasım ayında başka bir konu ve konuk ile atölyede görüşmek üzere.



Öğretmen Sohbetleri'nde bu ay

27 Ekim de İngilizce öğretmeni olarak çalışan ve geliştirdiği içerikler ile birçok öğrenci, öğretmen ve aileye ulaşmayı başarmış, sosyal medyada @mama.mira olarak tanınan sevgili Sinem Kolçak Arman ile birlikte olduk. Sohbet boyunca enerjisi hiç düşmeyen Sinem öğretmenimize bu deneyim paylaşımı için çok çok teşekkürler.


Bu tatlı ve capcanlı sohbetimizi kaçırmış olabilirsiniz. Ama instagram hesabımızdan dilediğiniz zaman izleyebilirsiniz. Buraya tıklamanız yeterli :D


Kasım ayında hemde 24 Kasım'da saat 21:00'de Minik Notaların kurucusu Sezer Ortadağ @sezerortadag ile birlikte olacağız. Bu tatlı sohbete sizleri de bekliyoruz.

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page