top of page
  • Yazarın fotoğrafıErkan BULUNMAZ

7. SEZON AÇILIŞI

Güncelleme tarihi: 7 Eki 2021


BULUŞMALAR'DA BU AY

220. Buluşma; Açılış ve Kayhan Karlı

Veeeeeee 7. Sezon başladı. Oldukça özlediğimiz buluşmalarımız sevgili Ayşe’nin kolaylaştırıcılığında 7. sezona merhaba dedik. İlk bölümde yürütücü ekip üyemiz sevgili Yusuf’u ağırladık. 6. sezon değerlendirmesinden, 7. sezonda neler yapacağımızdan bahseden sevgili Yusuf’un heyecanı gözlerinden okunuyordu. 7. sezonluk maceranın taze kalması içimizdeki ilk günkü heyecanın eseriydi.


Bu sezon boyunca hangi temaları ve konuları ele alacağız? İşte yanıtı ;D

Video için Uğraş'a çok teşekkürler.

Öğretmen Kulübü Buluşmalar
220. Buluşma

İkinci bölümde ise değerli eğitimci Kayhan Karlı, "Eğitimin Travmatik Dönüşümü" başlıklı sunumuyla bizlerleydi. Covid-19 salgını sürecinde eğitim alanında meydana gelen değişimlerden, bu değişimlerin günümüzdeki ve gelecekteki olası etkilerinden, bu etkilere karşı hazırlıklı olmak için eğitimcilerin neler yapabileceğinden söz ettik.

Oldukça enerjik ve düşündürücü başlayan ilk gecemizin konuğu sevgili Kayhan Karlı'ya sonsuz teşekkürler.




221. Buluşma; İnci Vakfı ve Sultan İliş Bedelcigil


Öğretmen Kulübü, İnci Vakfı
221. Buluşma

Sevgili ekip üyemiz Burçak’ın kolaylaştırıcılığında başlayan gecenin ilk konuğu Cevdet İnci Eğitim Vakfı'nda yönetici olarak sorumluluk alan Pınar Ayaz Koçer'di. Pınar hanım, öncelikle bizlere kendi hayat yolculuğunu ve yolunun gönüllükle, İnci Vakfı ile nasıl kesiştiğini anlattı. Sonrasında, İnci Vakfı tarafından geliştirilen ve organize edilen "Gezici Kütüphane" projesinden detaylarıyla bahsetti. Özellikle İzmir'in dezavantajlı bölgelerindeki çocuklara ulaşmayı hedefledikleri projeyle onlarca okulda, binlerce çocuğa sadece kitap değil pek çok değeri ve umudu da götürdüklerini fark etmiş olduk.


Gecenin ikinci konuğu Öğretmen Kulübü buluşmalarının sıkı takipçisi, aynı zamanda masal kitaplarıyla bilinen Sultan İliş Bedelcigil'di. Masalın eğitimdeki öneminden bahsederek başladığı sunumunda, bizleri aile büyüklerinden derleyerek oluşturduğu masal kitaplarıyla tanıştırdı. Günün sonuna doğru çocukken dedesinden dinlediği masalı keyifli anlatımıyla bizlerle paylaştı. Böylece bizleri de hem çocukluğumuza götürdü hem de masalların büyülü dünyasına kısa bir yolculuk yapmamızı sağladı. Bizlere umut aşılayan konuklarımıza sonsuz teşekkürler...





222. Buluşma; BoMoVu

Öğretmen Kulübü, BoMoVu
222. Buluşma

Sevgili Ceki’nin kolaylaştırıcılığında başlayan gecenin konukları BoMoVu koordinatörlerinden Burcu Ayan ve Samet Saygı idi. Ufuk açan, yepyeni proje fikirlerinin heyecanını hissettiğimiz bu buluşmada; “Herkes için bedensel özerklik” ilkesiyle özgün projeler gerçekleştiren BoMoVu (Sosyal Güçlendirme için Spor ve Beden Hareketi Derneği) derneğinden bahsettik.

BoMoVu Derneği; bedensel haklar aktivizmi, hareket alanları yaratmak (güvenli ve kapsayıcı) ve birlikte güçlenmek alanlarında çalışmalar yürütüyor.

Buluşmada; Burcu Ayan ve Samet Saygı’dan BoMoVu’nun yürüttüğü “Hareket Okulda” ve “Irkçılık Karşıtı Pedagoji” projelerini dinledik. Bu projeler ve daha fazlası için derneğin web sitesini ziyaret etmeniz öneriyoruz. Konuklarımıza sonsuz teşekkürler.





EYLÜL'ÜN AÇIK ATÖLYESİ; "EĞİTİM 5.0"
Öğretmen Kulübü, Açık Atölye, https://serkutkizanlikli.com

İzmir Eğitim Kooperatifi iş birliği ile düzenlediğimiz Açık Atölyeler'in yedinci sezondaki ilk atölyesinin konusu "Eğitim 5.0"di. Milli Eğitim Bakanlığı, Avrupa Birliği Bakanlığı ve Dışişleri Bakanlığı gibi üç önemli çalışma alanında öğretmenlik, eğitmenlik, yöneticilik yapmış, son dönemde de kendi eğitim danışmanlık şirketinde çalışmalarına devam eden, 50'den fazla ülkede etkinlikler yapmış sevgili Serkut Kızanlıklı rehberliğinde gerçekleşti.


Öğretmen Kulübü, Açık Atölye, Serkut Kızanlıklı, https://serkutkizanlikli.com

Sosyal medya çekilişi, Ege Üniversitesi Eğitim Fakültesi, İzmir Eğitim Kooperatifi ve WhatsApp duyuru gruplarından toplam 50 kişinin davetli olduğu etkinlikte çok keyifli ve öğrenme dolu iki saat geçirdik. Dijitalleşen yeni dünyada yeni bir kavram var olan Toplum 5.0 üzerine odaklandık. Değişen kurallar ve eğitim anlayışımız arasındaki ilişkiyi irdeledik. Atölyede yeni düzen içerisindeki 21. yy öğretmen yetkinlikleri üzerine sohbet ettik. Günün kolaylaştırıcısı yürütücü ekibimiz adına sevgili Yusuf ve Uğraş'tı. Deneyimlerini paylaşan ve katkı koyan herkese sonsuz teşekkürler.




EYLÜL'ÜN ÖĞRETMEN SOHBETLERİ'NDE;
https://www.instagram.com/ogretmenkulubuorg/ , Öğretmen Kulübü , @teacherellaa , Gülşah Yemen , @mama.mira , Sinem Kolçak Arman

7. sezonumuzun ilk yayını 29 Eylül 2021 Çarşamba günü saat 21.00'de gerçekleşti. Öğretmenlik hayatında yaptığı çalışmalarla ilham olmayı / umut vermeyi başarmış, ülkemizin dört bir yanındaki öğretmenlerimiz ile buluşan ve hikayelerini dinlediğimiz, sosyal medyada @teacherellaa olarak tanınan sevgili Gülşah Yemen öğretmeni misafir ettik.

Okul öncesi öğretmenliğinin yanı sıra, hem yazar hem de çizer olan Gülşah Öğretmen'in renkli kişiliğini daha yakından tanıdık. Misafir ettiğimiz konuklarımız arasında da organik bir bağ kuruyoruz. Sevgili Gülşah Yemen ile başlayacak yayın programımızda her konuğumuz, bir sonraki ayın konuğu ile bizleri tanıştırıyor. Bu şekilde sene sonunda on öğretmenimizi, "Umut Veren Öğretmenler" paneli ile bir araya getireceğiz.

Ekim ayında sosyal dünyada "@mama.mira" olarak tanınan sevgili Sinem Kolçak Arman'ı ağırlayacağız. Instagram hesabımızdan canlı yayınlanacak sohbetimize sizi de bekliyoruz :)


Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page