top of page

ÖNCE SEN

Güncelleme tarihi: 29 Kas 2021

Farklı Gelişim Gösteren Çocukların Ebeveynleri için Destek Konferansı


Merhabalar, Beril ve Sandra’yı yakından tanıyabilir miyiz?


Beril Tokcan

Beril Tokcan, Milano Istituto Europeo di Design’da grafik tasarım ve ardından Sidney Teknik Üniversitesi’nde görsel iletişim eğitimlerini tamamlamıştır. Prematüre doğan ikizlerinden Emre’nin geç gelişimine destek olmak için girdiği arayış sırasında Anat Baniel Metodu® NöroHareket (ABMNH) ile tanışmıştır. 2015 yılında ABMNH Profesyonel Eğitimi’ni tamamlamış, ardından üç uzmanlaşma eğitimini (Farklı Gelişim Gösteren Çocuklar için ABMNH, Canlılık ve Anti-Aging ve Yüksek Performans için ABMNH) bitirmiştir. Bu eğitimlerin yanısıra Çocuk Yogası, Yoga Terapi ve Jeremy Krauss Yaklaşımı eğitimlerini de tamamlamıştır. İstanbul’da kurduğu Devinim merkezinde, farklı gelişim gösteren çocuk ve yetişkinlerle çalışan Tokcan, aynı zamanda Uluslararası ABMNH Profesyonel Eğitimleri’nde asistanlık görevini yerine getirmektedir.

Uzm Psk. Sandra Pasensya, Paris Sorbonne Üniversitesi’nde Psikoloji, Liverpool Üniversitesi’nde Klinik Psikoloji ve California Üniversitesi’nde Uygulamalı Davranış Analizi eğitimlerini tamamlamıştır. Çocuklarda Davranış Problemleri konulu araştırması, İngiltere’de birinci seçilerek, onur derecesi ile ödüllendirilmiştir. Kurucusu olduğu Renkler Psikoeğitim’de çocuklar ve aileleri ile çalışmalarına devam etmekte, klinik alanda geliştirdiği “psikoeğitim”i normal gelişim gösteren ve özel gereksinimli çocuklarla uygulamaktadır. Ulusal ve uluslararası kongrelere konuşmacı olarak davet edilen uzman psikolog, oluşturduğu İsim Şehir Çocuk sosyal sorumluluk projesi ile, çocuğunun gelişimine dair danışmanlık alamayan aileler ile mesleki bilgi ve becerisini paylaşmaktadır.


Önce Sen fikri ne zaman ortaya çıktı?


Önce Sen fikri, aslında yılların birikimi ile ortaya çıktı. Farklı gelişim gösteren çocuk annesi ve NöroHareket uzmanı olan Beril ile, alanda yıllardır özel gereksinimli çocuklar ve aileleri ile çalışan Sandra’nın buluşmasında, bilgi ve deneyimlerimiz de birleşmiş oldu. Ebeveynlerin ihtiyaçları üzerine uzunca düşündük ve alanda bir ilki gerçekleştirerek öncelikle “ebeveyn iyi oluş halini” temel alan bir buluşma düzenlemek istedik.


Anne, baba ve bakım verenlerin iyi oluş halinin çocukların gelişimine olumlu yansımalarının sonuçlarından yola çıkarak, farklı gelişim gösteren çocukların ailelerinin yaşadıkları olumsuz duygularla baş etme becerilerine destek olabilmek için birlikte ‘Oksijen maskesini Önce Sen tak’ dediğimiz konferansımızı 23-24 Ekim’de gerçekleştirdik.


Konferansta kimler yer aldı?


Önce Sen Konferansı’nda çok değerli uzmanlar ve somatik eğitmenleri ile bir aradaydık. Mine Kayraklı Parlak “Öz-Şefkat”, Sandra Pasensya “Kendime Özgü Ebeveynlik”, Ufkun Dikmen Akbulut ve Börte Özdemir “Duygusal Dayanıklılığı Güçlendirme, Tüten Yolukar “...”, Özge Altan Aytun “Evlilik İçinde Anne-Baba Olmak”, Özge Lokmanhekim “Farklılıkları Anlatmak”, Ayşe Bilge Selçuk “Yetersizlik Hissi”, Hamdi Özgan “Yeni Bir Yaşam Dili” ve Tuğba Erbilen “Yaşamın İçinden” konuları ile anne-babalar ile buluştular. İki gün süren konferansımız içerisinde, Gökçe Akyıldız, Nilay Ersen, Ümit Işık, Berivan Sungur ve Yansı Ulusoğlu somatik çalışmalar ile duyular ile duyguları dengeleme konusunda destek sağladılar.


Sosyal Medyayı nasıl kullanıyorsunuz? Sosyal Medyada aradığınızı bulabildiniz mi?


Konferans öncesi ve sonrasında aktif olarak kullandığımız web sitemiz ve instagram hesabımız bulunmaktaydı. Konferansın tanıtımı sırasında paylaştığımız Instagram içerikleri, katıldığımız canlı yayınlar ve söyleşiler etkinlik duyurumuzu sağlamamız için önemli bir katkı sağladı. Aynı zamanda web sitemiz konferansın içeriğine ve gelişimine dair bilgi edinilmesi için de değerli bir kaynak oldu. Her iki platformu da Önce Sen ebeveynleri için planlayacağımız buluşmaların duyurusunda kullanmaya devam edeceğiz.


Konferans sürecinde edindiğiniz en önemli deneyim neydi?


Anne-babaların ihtiyaçlarını duyabilmek ve bu ihtiyaçlara uygun olarak konferans içeriğini ve akışını şekillendirmek en önemli deneyimimizdi. Konferans sırasında ve sonrasında edindiğimiz geri bildirimler ile sene boyunca sürecek buluşmalarımızı da yapılandıracağız. Anne-babalardan aldığımız olumlu geri dönüşler bizler için çok heyecan vericiydi.


Sizleri nereden takip edebiliriz? İnstagram'dan instagram.com/once_sen_konferans hesabını takibe alabilirsiniz. Web sayfamızın adresi: once-sen.com











38 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page