top of page
  • Yazarın fotoğrafıBurçak TEMEL

MART 2022'DE ÖĞRETMEN KULÜBÜ'NDE...


Öğretmen Kulübü, Buluşmalar, 236, Hasan Er, Funda Yıldız Çağlar

244. Buluşma;

244. Buluşma sevgili Erkan Bulunmaz’ın kolaylaştırıcılığında başladı.

Kendimizi güçlü ve iyi hissetmemizin ne kadar da yaşamsal olduğunu daha iyi anladığımız bir dönemden geçtiğimiz bu günlerde, çok özel bir buluşmayı daha geride bıraktık. İlk bölümde Uzm. Psk. Özgün Ergin ile birlikte olduk. "Türkiye nüfusu 84 milyonu geçmiş. Alım gücü düşmeye devam ediyor. Üniversite sınav barajı kaldırılmış. Ülkeler çalışma süresini dört güne indirmeye başlamış. 3. Dünya Savaşı yine gündemde. Tüm bu yaşananlar karşısında psikolojik sağlığımızı koruyabilir miyiz?" sorusuna cevap aradık.

İkinci bölümde ise Serpil Göksal ile "Pandemi Sürecinde Okullar" hakkında konuştuk. "Bildiğimiz bir şeyden genellikle korkmayız. Bilinmezlik ise çoğu zaman korku ve kaygı yaratır." Pandemi sürecinde öğretmenler, öğrenciler ve ebeveynler neler yaşadı ve neler yaşıyorlar bunlardan bahsedip birbirimizi anlamaya çalıştık.

Aklımızda binlerce soru ve düşünce ile kaldığımız gecenin konuklarına sonsuz teşekkürler…


Youtube kaydını izlemek istiyorsanız buraya tıklayabilirsiniz.


245. Buluşma;

Öğretmen Kulübü, Buluşmalar, 237, Serkan Yürekli, Ömer Faruk Kavcıı, Zeka Oyunları,

245. Buluşma sevgili Gülnaz Çağlayan’ın kolaylaştırıcılığında başladı.

Yaratıcı drama ve eğitimdeki uygulamaları konusunda çok deneyimli eğitimcilerin katılımı ile özel bir buluşmayla sizlerleydik.

İlk bölümde sevgili Özlem Öznur Gökbulut ile birlikte olacağız. "Drama Gerçekten Sihirli Bir Değnek Mi?" başlığı altında "Drama nedir?, Ne Değildir?, Drama hakkında doğru bilinen yanlışlar nelerdir?, İdeal bir ortam nasıl sağlanır?, Çeşitli yaş gruplarında ne tür uygulamalar yapılmaktadır?" sorularına odaklandık ve bol deneyim paylaşımlı bir süreçte yolculuk ettik.

İkinci bölümde ise sevgili Orhan Güney Çınar ile "Dramanın Öğrenmeye Etkisi" başlığı altında yaratıcı dramanın sınıf içi uygulamalardaki etkisine, bağ kurmak, merak ettirme ve ihtiyaç doğurma noktasında etkili yaratıcı drama örneklerine odaklandık.

Yeni fikirlerin zihnimizde canlanmasına sebep olan sunumları için konuklarımıza sonsuz teşekkürler…


Youtube kaydını izlemek istiyorsanız buraya tıklayabilirsiniz.




Öğretmen Kulübü, Buluşmalar, 238, SEİBA, Şeyda Çelvik, Turna Sümeyye Anıl, Okullarda Hikâye Anlatıcılığı Uygulamaları, Anlatan Öğretmen, Masal Anlatıcılığı, Işıl Kayagül, Gonca Atam

246. Buluşma;

246.Buluşma sevgili Osman Torun kolaylaştırıcılığında başladı.

Beslenme kültürü ve çocukların bütüncül gelişiminde gıda alışkanlıkları konusunda referans alacağımız bir buluşma oldu. İlk bölümde Yaşar Üniversitesi Meslek Yüksekokulu müdür yardımcısı ve Gıda İşleme bölüm başkanı Doç. Dr. Ruhan Aşkın Uzel ile birlikteydik. Beslenme kültürünü oluşturan etmenler, temel besinler hakkında bilgilendirme ve tükettiğimiz gıdaların tek ya da bütünleşik olarak günlük yaşam performansımıza ve okul süreçlerine etkilerini değerlendirdik.

İkinci bölümde Mutfak Sanatları Akademisi (MSA) Eğitmen Şefi Özhan Şivetoğlu'ndan akademinin gıda bilgisini, çocukların temel eğitimine ve günlük hayatına sokmak için başlattığı "Gıda Bilgisi Temel Eğitimdir" projesi kapsamında ilköğretim öğrencileriyle gerçekleştirilen etkinlik ve buluşmaları keşfedip bu süreçte yaşadığı deneyimlerini dinledik. Bazı alışkanlıklarımızı gözden geçirmeliyiz sanırım, konuklarımıza sonsuz teşekkürler…


Youtube kaydını izlemek istiyorsanız buraya tıklayabilirsiniz.


Doğa Pedagogu, doğa, Reggio Emilia, Vahide Yılmaz, Emine Sarı, Doğa ve orman pedagojisi, 239. buluşma, öğretmen kulübü

247. Buluşma;

247.Buluşma sevgili Murat Çelik’in kolaylaştırıcılığında başladı.

Oyunlaştırma ve sınıfta oyunlaştırma örnekleri ile dopdolu bir buluşma oldu.

İlk bölümde GamFed Türkiye ekibinden Dr. Zeynep Aydın ile birlikteydik. "Doğdukları andan itibaren sürekli yeni uyaranlarla karşılaşan bir neslin dikkatini çekmek ve motivasyonlarını artırmak, geleneksel öğretim yöntemleriyle yeterince sağlanamıyor. Öğrenme stillerinin değişiyor olması öğrenme ortamlarında kullanılan yaklaşımları da etkiliyor. Oyunlaştırma; karşılaştığımız bu problemleri çözmek, öğrenme ortamlarını daha eğlenceli hale getirerek kalıcı öğrenmeyi sağlamak amacıyla kullanılacak etkin bir eğitim metodolojisi olarak karşımıza çıkıyor." diyen Dr. Zeynep ile bu buluşmada, oyunlaştırmayı derslerimizde nasıl kullanabileceğimizi ve oyunlaştırılmış ders planını nasıl tasarlayacağımızı konuştuk.

İkinci bölümde Nur Dağlı öğretmenimizi dinledik. Oyunlaştırmanın, hem öğrenciler hem de öğretmenler için dersleri nasıl daha eğlenceli hale getirdiğini konuştuk. Oyunlaştırılmış ders uygulamaları ve bu alandaki deneyimleri dinledik.

Konuklarımıza sonsuz teşekkürler…


Youtube kaydını izlemek istiyorsanız buraya tıklayabilirsiniz.



Açık Atölye


Açık Atölye, Sema Yaylı, Origamili Masallar, İZEK, Origami, Öğretmen Kulübü

MASAL SÜSLEME SANATI


İzmir Eğitim Kooperatifi iş birliği ile organize ettiğimiz Açık Atölyeler'in bu sezondaki yedinci atölyesi, 2009 yılından bu yana yaratıcı drama, 2016 yılından bu yana da masal anlatıcılığı üzerine çok farklı ortamlarda ve yaş grupları ile sayılamayacak kadar çok çalışmalar yapmış sevgili Gonca Atam rehberliğinde 20 Mart 2022 Pazar günü saat 10.00 - 12.00 arasında düzenlenlendi. Masal iskeleti oluşturma ve süsleme tekniklerini çalışacağımız bu atölyeye gelirken hayal gücünüzü yanınıza almayı tabi ki unutmadık.



Öğretmen Sohbetleri

@selcukyarslan, Öğretmen Sohbetleri, Selçuk Yusuf Arslan, Umut verenler, Umut veren öğretmenler, Öğretmen Kulübü

Öğretmen Sohbetleri'nin bu ayki yayını 23 Şubat 2022 Çarşamba günü saat 21.00'de gerçekleştirdik.

Sevgi temeli üzerine inşa edilmiş Fen Bilimleri dersinde çocukların eğlenerek öğrenmelerine ve deneyimleyerek sunmalarına katkı sağlayan, çeşitli projelerde öğretmen ve öğrencilerle çalışmalar yapan, akademik yayınlar ile birlikte çocuklara çalışırken vazgeçilmez olan deneylerini Çılgın Fenci'nin Deneyleri Kitabı adı altında yayımlayan sevgili Büşra Akkiren ile birlikteydik. hoş Sohbeti ve ufuk açıcı deneyimleri sayesinde keyifli bir yayın gerçekleştirdik.


Kaçıranlar ve tekrar izlemek isteyenler instagram hesabımıza bir göz atabilir. Öğretmen sohbetimizi tekrar izlemek için buraya tıklayabilirsiniz.


24 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page