top of page
  • Yazarın fotoğrafıErkan BULUNMAZ

ŞUBAT 2022'DE ÖĞRETMEN KULÜBÜ'NDE...


Öğretmen Kulübü, Buluşmalar, 236, Hasan Er, Funda Yıldız Çağlar

240. Buluşma;

Birlikte onarmak, üretmek ve paylaşmak ile dopdolu bir buluşma bizi bekliyor. Sevgili Ayşe Yıldız’ın kolaylaştırıcılığında Onaranlar Kulübü'nü misafir ettik.

Onaranlar Kulübü, sürdürülebilir şehirler, çevre ve toplum hedefine ulaşmak için onarım, üretim ve paylaşım ekseninde, belirlenen sorunlara yönelik tasarım ve üretim odaklı projeler üreten bir kulüptür. Üretimin herkes için, demokratik ve katılımcı olması gerektiğine inanır.

Birinci bölümde; "Onar, Üret, Paylaş" başlığı ile sevgili Cansu Gaytancıoğlu'nu dinledik. Onaranlar Kulübü'nü bir araya getiren ve hareket kabiliyeti sağlayan motivasyonları, kamusal alanı kolektif üretim yöntemleri ile nasıl onardıklarını konuştuk.

İkinci bölümde ise; Ufuk Emin Akengin ile "Bir Diyalog Aracı Olarak Onarmak" başlığı altında Onaralanlar Kulübü'nü ve geliştirdiği projelere odaklandık. Bu muhteşem geceye renk katan Onaranlar Kulübü’ne sonsuz teşekkürler.

Youtube kaydını izlemek istiyorsanız buraya tıklayabilirsiniz.


241. Buluşma;

Öğretmen Kulübü, Buluşmalar, 237, Serkan Yürekli, Ömer Faruk Kavcıı, Zeka Oyunları,

Sevgili Burçak Temel’in kolaylaştırıcılığında çok özel bir gece başladı.

1995 yılından bu yana tam 27 yıldır "Bir çocuk değişir, Türkiye gelişir" diyerek çalışmalarına devam eden Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı'nı misafir ettik.

İlk bölümde "TEGV'de Gönüllülük" başlığı ile sevgili Burak Buçak'ı dinledik. 90 binden fazla gönüllüsü ile yaptıkları çalışmalarda biriken deneyimlerini, "TEGV'de adım adım gönüllülük, çevrimiçi destek, gönüllü motivasyonu, gönüllü aidiyeti" konuları üzerinden ilham verici konuşmasını dinledik.

İkinci bölümde ise Elif Mert ile "Daha İyi Bir Dünya İçin Atölyeler" başlığı altında TEGV'in Amerikan Başkonsolosluğu ile geliştirdiği, amacı çocukların insan haklarını bilen, ayrımcılık yapmadan eşitliği, şiddetsizliği savunan, doğaya saygılı bireyler olmaları için uğraşan projeyi anlattı.

Hayatta herkesin yolunun neredeyse kesiştiği bir vakfın 27 yıldır süren macerasına ortak olmanın mutluluğu yaşadığımız gecede sevgili Burak ve Elif’e sonsuz teşekkürler…


Youtube kaydını izlemek istiyorsanız buraya tıklayabilirsiniz.




Öğretmen Kulübü, Buluşmalar, 238, SEİBA, Şeyda Çelvik, Turna Sümeyye Anıl, Okullarda Hikâye Anlatıcılığı Uygulamaları, Anlatan Öğretmen, Masal Anlatıcılığı, Işıl Kayagül, Gonca Atam

242. Buluşma;

Buluşmamız sevgili Osman Torun’un kolaylaştırıcılığında başladı.

Türkiye’de sürdürülebilirlik çalışmalarının yaygınlaştırılması, etkinleştirilmesi ve geliştirilmesini sağlamak amacıyla faaliyet gösteren bir sivil toplum kuruluşu olan Sürdürülebilirlik Adımları Derneği'ni misafir ettik.

İlk bölümde derneğin yönetim kurulu başkanı Emrah Kurum ve genel sekreteri Doğa Tamer ile birlikte olduk. Derneğin kuruluş amaçları ve küresel amaçlar odağında yaptığı çalışmalar, geliştirdiği projeler üzerine konuştuk.


İkinci bölümde ise Aylin Öz Kasbulat öğretmenimizden "Sürdürülebildirebildiklerimizden misiniz?" başlığı altında Adapazarı ENKA Okulları'nda sürdürülebilirlik adına yaptıkları çalışmaları ve geliştirdikleri uygulamaları dinlediğimiz dolu dolu bir akşamı geride bıraktık.


Sürdürebilir olmanın önemini bize tekrar hatırlatan derneğe sonsuz teşekkürler.

Youtube kaydını izlemek istiyorsanız buraya tıklayabilirsiniz.


Doğa Pedagogu, doğa, Reggio Emilia, Vahide Yılmaz, Emine Sarı, Doğa ve orman pedagojisi, 239. buluşma, öğretmen kulübü

243. Buluşma;

Sevgili Duygu Bulunmaz’ ın kolaylaştırıcılığında başlayan gecemiz Ezgi Güven ve Vahap Yorgun’ un muhteşem sunumlarıyla devam etti.


Kendimizi güçlü ve iyi hissetmemizin ne kadar da yaşamsal olduğunu daha iyi anladığımız bir dönemden geçtiğimiz bu günlerde, çok özel bir buluşma bizi bekliyor.

İlk bölümde Psikolog Ezgi Güven ile birlikte olacağız. "Öğrenmenin Psikofizyolojisi" başlığı altında Polivagal teori bağlamında öğrenme üzerinde duracağız. "Bizim dışımızdaki gerçeklik, tüm değişikliklere ayak uydurmamız için baskı yaptığında, içimizde olup bitenleri biraz daha derinlemesine incelemek faydalı olabilir. Stresli zamanlarda iç deneyimlerimiz etrafında farkındalık geliştirmek, bize ihtiyacımız olan desteği bulma fırsatı verebilir."


İkinci bölümde ise Dr. Vahap Yorgun ile "Travmaya Duyarlı Okul" hakkında konuşacağız. Hissedemediğini iyileştiremezsin! Gelişimsel travmaların ki bunlara küçük travmalar da deniyor, gündelik hayata ve spesifik olarak öğrencilerin sınıf içi davranışlarına ve öğrenmelerine etkilerini ele alıyor bu model. Nöropsikoloji, pozitif psikoloji ve sosyal adalet psikolojik danışmanlığı temelinde ele alınan bir modeli öğrenme fırsatı bulacağız.

İyi olup güçlü kalabilmenin önemini bizlere anlattıkları konuklarımıza sonsuz teşekkürler.


Youtube kaydını izlemek istiyorsanız buraya tıklayabilirsiniz.



Açık Atölye


Açık Atölye, Sema Yaylı, Origamili Masallar, İZEK, Origami, Öğretmen Kulübü

SANAL TROYA MÜZESİ

İzmir Eğitim Kooperatifi iş birliği ile organize ettiğimiz Açık Atölyeler'in bu sezondaki altıncı atölyesi, "arkeolog, klasik filolog, kültürel miras yönetim uzmanı, müze eğitimcisi, yaratıcı drama lideri" gibi farklı rollerin sahibi sevgili Gül Bulut rehberliğinde 20 Şubat 2022 Pazar günü saat 10.00 - 13.00 arasında düzenledik. Sanal Troya müzesinde sanki müzenin içindeymişiz gibi hissederek, hiç unutmayacağımız bir deneyim yaşadık.





Öğretmen Sohbetleri


@selcukyarslan, Öğretmen Sohbetleri, Selçuk Yusuf Arslan, Umut verenler, Umut veren öğretmenler, Öğretmen Kulübü

Öğretmen Sohbetleri'nin bu ayki yayını 23 Şubat 2022 Çarşamba günü saat 21.00'de gerçekleştirdik.

Sevgi temeli üzerine inşa edilmiş Fen Bilimleri dersinde çocukların eğlenerek öğrenmelerine ve deneyimleyerek sunmalarına katkı sağlayan, çeşitli projelerde öğretmen ve öğrencilerle çalışmalar yapan, akademik yayınlar ile birlikte çocuklara çalışırken vazgeçilmez olan deneylerini Çılgın Fenci'nin Deneyleri Kitabı adı altında yayımlayan sevgili Büşra Akkiren ile birlikteydik. hoş Sohbeti ve ufuk açıcı deneyimleri sayesinde keyifli bir yayın gerçekleştirdik.


Kaçıranlar ve tekrar izlemek isteyenler instagram hesabımıza bir göz atabilir. Öğretmen sohbetimizi tekrar izlemek için buraya tıklayabilirsiniz.


22 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page