top of page
  • Yazarın fotoğrafıDuygu BULUNMAZ

ŞİMDİ OKULLU/OYUNLU OLDUK

Güncelleme tarihi: 26 Eyl 2021







EĞİTSEL OYUNLAR AKADEMİSİ

Resul AYDOĞAN



Eğitsel Oyunlar Akademisi akademik çalışmalar, sosyal deneyler ile evrensel bir dil olan oyunun gücünden, eğitim, öğretim ve iş dünyası bünyesinde yararlanmak amacıyla kurulmuş. İyi ki de kurulmuş. Her derse ve branşa yönelik, ders içerisinde veya sonrasında kullanılabilecek ve dersin pekiştirilmesini sağlayacak oyun tasarımları yapmak isteyenler için değerli bir rehber. Eğitsel oyunlar tasarımlarını oluşturmak, oyun tabanlı öğrenme metoduna yakın olarak derslerinde oyun ve oyunlaştırma tekniklerini kullanmak isteyenler için de eğitimler düzenleniyor. Kaçırmayın deriz.


Özel olarak tasarlanan ürünleri ile çocukların oynamaktan en çok keyif aldığı materyallerden yola çıkarak her branşa yönelik kullanılabilecek pratik, basit ve uzun ömürlü tasarımların yer aldığı ‘R-Oyun Ailesi’ adında setleri de var.



Ücretsiz oyunlara ulaşabilmek de mümkün. https://www.egitseloyunlarakademisi.com/e-katalog

@egitseloyunlarakademisi instagram hesabında pek çok oyun önerisine ulaşabilirsiniz.



SEÇİLMİŞ KAHRAMANIN EL KİTABI


Tanıtım Bülteninden:

Çift taraflı hareketli ve oyunlu macera kitabı!

2. bölüme geçmek istiyorsan ters çevir ve yeni maceraya başla.

Merhaba ben Res, Sihirli Dünya’daki çocuklar için sihirli oyunlar üretiyorum daha doğrusu üretiyordum, taa ki Karayasa köyümüze gelene kadar. O geldiğinden beri başımıza gelmeyen kalmadı. Bize yardım edersen, verilen görevleri rahatlıkla yapabiliriz.

Bunun için birçok hareketi yapman, şifreleri çözmen, zamanı iyi kullanman ve canavarlarla mücadele etmen gerekecek. Bunu başarabilir misin? Belki de Bilge Toer’in bahsettiği seçilmiş kahraman sensindir...

Yeni nesil okurlar için yeni nesil bir kitap. Çocukların kitap okurken var olan bir kahramanın hayatını veya maceralarını okumasını istemeyen ve her çocuğun bir kahraman olduğunu düşünen bir yazarın kaleminden çıkmış kitap. Bu oyun kitabını her zaman oturarak okuyamazsın. Kahramanlık sırası sende. Bu kitabı sadece gerçek kahramanlar okuyabilir!


OYUNBOZAN RALPH

Pandemi sürecinde hepimiz teknolojinin bilinmeyenlerini keşfetme fırsatı bulduk. Bu süreçte en çok dijital araç kullananlar da çocuklar oldu. Ellerine vermemek için direndiğimiz telefonları, tabletleri zorla tutuşturduk bu süreçte ellerine. Sınıf ortamında izletebileceğiniz bu film ile üzerine konuşacak çok şey bulacaksınız diye düşünüyoruz.


Kısaca söz etmek gerekirse;

Bir atari salonundaki oyunların içinde yaşayan oyun kahramanlarının rengarenk hikayesini anlatan eğlenceli bir film. Bu oyunların içinde iyi kahramanlar var bir de onların rakipleri olarak konumlanmış kötü kahramanlar. Bu oyuncular mesai bittiğinde yani salon kapandığında kendi dünyalarında belli bir düzen dahilinde bir arada yaşıyorlar. Çocukların eski nesil bilgisayar oyunlarını (Pac-man, Street Fighter vb.) pek tanımasa da sıkılmadan izleyebilecekleri bir oyun dünyasını kuruyor film. Kötü olmaktan sıkılan Ralph’ın iyi bir kahraman olma çabası çocukların da hoşuna gidebilir. Azimle bir amaca doğru yönelmek, takım oyununun önemi gibi pozitif mesajları da var filmin.





Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page