top of page
  • Yazarın fotoğrafıDuygu BULUNMAZ

ÇOCUK VE PSİKOLOJİ

Güncelleme tarihi: 28 Eyl 2021



İSİMŞEHİRÇOCUK

https://isimsehircocuk.com/
https://isimsehircocuk.com/

İsim-şehir-çocuk, Renkler Psikoeğitim ve Önemsiyoruz Derneği’nin işbirliği ile tasarlanan, kısıtlı imkan ve yaşam koşulunda, çocuğunun gelişimine dair bireysel danışmanlık alamayan aileleri desteklemeyi amaçlayan bir sosyal sorumluluk oyunu. İsimşehirçocuk, adından da anlaşıldığı gibi, çocukluk dönemimizde kağıt üzerinde sıkça oynadığımız “isimşehir” oyunun, gerçek hayata uyarlanmış hali. Bu oyunda uzmanlar, çocuklar için oynuyorlar. 0-12 yaş arasında çalışan tüm psikolog, psikolojik danışman, çocuk gelişimci, özel eğitimci, okul öncesi öğretmeni ve sınıf öğretmenleri bu oyuna davetli.

Oyun nasıl oynanıyor? Oyun, instagram @isimsehircocuk sayfasında oynanıyor. Pazartesi günü harf belirlenir ve belirlenen harf ile başlayan şehirdeki ailelerden sorular alınır. Salı, Çarşamba ve Perşembe, uzmanlar yazılı veya görsel olarak hazırladıkları kaynaklarla, belirlenen soruyu yanıtlarlar. Cuma günü, paylaşımı en fazla beğeni alan uzman duyurulur.

Uzmanların sosyal platformda kendilerini tanıtabilmelerine, bilgi birikimlerini aileler ve meslektaşları ile paylaşabilmelerine olanak tanıyan “isimşehirçocuk”, gönüllülük çerçevesinde oynanan bir oyundur. Katılmak isteyen uzmanlar, instagram profilinde bulunan “katılım anketi”ni doldurabilirler.

Çocuğunun gelişimine dair danışmak istediği konuları bulunan aileler ise, instagram isimşehirçocuk sayfasında kendi şehrinin baş harfini bulup, altına diledikleri soruları bırakabilirler.

Oyuna dair detaylı bilgi edinmek isteyen kişiler, www.isimsehircocuk.com adresini ziyaret edebilirler. Uzmanların paylaştığı tüm içerikler ise “isimşehirçocuk kütüphanesi” altında yer almaktadır.

Renkler Psikoeğitim Kurucusu Uzm. Psk. Sandra Pasensya, Haziran ayında başlayan isimşehirçocuk projesinin henüz başında olmalarına rağmen, çokça gönüllü uzmanın katılımına ulaştıklarını ve oyun ile birlikte ailelerden olumlu geribildirim aldıklarını paylaşıyor.

@psikologsandra instagram hesabını da takip ederek Mundi ile tanışabilirsiniz. Mundi'nin Çocuk Atlasındaki keşif yolculuğunu da çok seveceğinize eminiz.




ÇOCUKLAR İÇİN İYİLEŞTİRİCİ ÖYKÜLER Nancy Davis
Çocuklar İçin İyileştirici Öyküler
Çocuklar İçin İyileştirici Öyküler Kitabı

Tanıtım Bülteninden:

Hepimizin yaşamı bir öykü…

Doğumumuzdan önce başlayan ve adımız unutulana dek anlatılan bir öykünün kahramanlarıyız hepimiz. Her kahramanın zor zamanları olur. Bazen o zor zamanlardan birinin veya bir şeyin desteğiyle çıkarız. Dinlediğimiz öyküler de, o öykülerdeki kahramanlar da bizim yolumuzu açan, görmediğimiz çıkışı gösteren zor zamanlarımızı kolay eden desteklerdir.

Ruh sağlığı alanında çalışıyorsanız bu kitabı terapi materyallerinizden biri olarak düşünmenizi ve danışanlarınızdan esirgememenizi diliyoruz.

Her öykü ihtiyacı olan kalbe, her kalpte ihtiyacı olan mutlu sona ulaşması dileğiyle…


Öyküler, önemli yaşam dersleri vermek, değerleri öğretmek ve bilgi vermek amacıyla yıllardır kullanılmaktadır. Hem anlatanın, hem dinleyenin duygu ve deneyimlerini paylaşmasına fırsat veren öykülerin iyileştirici gücünü hissettiğimiz anlar olmuştur. Bizi gerçeklikten hayal dünyasına ya da farklı bir yolculuğa da çıkarır öyküler. Çocuklarla kurduğumuz ilişkilerde de önemli bir yer tutarak pek çok soruna çözüm bulmamıza yardımcı olabilirler. Bu kitapta da konu başlıklarına göre bir araya getirilmiş, çocuklar için iyileştirici öyküler yer almakta.


Bu kitapta yer alan başlıklardan bazılarını paylaşmak isteriz:

  • Travma Sonrası Stres Bozukluğu Belirtilerini Tedavi Eden Öyküler

  • Çocuk İstismarı Belirtilerini Tedavi Eden Öyküler

  • Sağlıklı Duygusal Tepki, Düşünce, İnanç, Benlik ve Sosyal Becerileri Geliştiren Öyküler

  • Kabusları Azaltıp Ortadan Kaldıran Öyküler

  • Normal Gelişim Düzeyinde Olmayan Çocuklar İçin Öyküler...



KÜÇÜK DAL-TWIGSON

Norveç’te gişe rekoru kırmış ve En İyi Çocuk filmi seçilmiş bir macera…

Junior ailesi ile birlikte şehirden taşınmış sessiz sakin bir kasabaya yerleşmiştir. Küçük çocuğun burada hiç arkadaşı yoktur. Hızlı, zeki ve haylaz bir çocuk olan Junior, bir gün dal yığını arasında oynarken, ismi Twigson olan ilginç bir dal görür. Twingson, Junior'ın hayali arkadaşıdır. Onunla konuşmaya başlar. Junior ve Twigson, Junior'ın ailesi işteyken birlikte oldukça keyifli vakit geçirirler. Ailesinin maddi sorunlarına, ağaç dalından arkadaşıyla bir çözüm bulmaya çalışır. Aile ilişkilerini konu alan filmde geçim sıkıntısı yaşayan bir çocuğun da ailesi için bir şeyler yapma isteği üzerinde durulmuştur. “Asla pes etme” ilkesiyle pek çok sorunu çözmeye çalışır. Hem eğlenceli, hem de macera dolu bu film ile çocukların dünyasını anlamaya başlayabilirsiniz. Filmin iki bölümü daha var. İlki “Küçük Dal İz Peşinde” , diğeri de “Küçük Dal’ın Başı Belada” Ailece izleyebileceğiniz harika üç film… İyi seyirler.


Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page