top of page
  • Yazarın fotoğrafıDuygu BULUNMAZ

ANNE VE ÇOCUK

Güncelleme tarihi: 28 Eyl 2021



Annelerin Dönüşüm Diyarı
https://www.mothersland.com.tr/
https://www.mothersland.com.tr/

Annelik bazen zorlayıcı olabiliyor. Yalnız olmadığını hissetmek, kişisel bütünlük için destek almak gerekebiliyor.


Pek çok alanda annelerin destek alabileceği bir merkezden söz etmek istiyoruz. "Anne dönüşür, dünya değişir." ilkesiyle yola çıkan girişimci iki anne tarafından kurulmuş farkındalık ve dönüşüm merkezi.

Anne ve anne adaylarının hayatlarını tam potansiyelle ve daha verimli yaşayabilmesi için, "engel” olarak gördüklerini ortadan kaldırarak kendilerini keşfetmesine, bilinçli birey(ler) yetiştirmesine ve dolayısıyla daha "iyi” bir toplum ve dünyanın oluşmasına aracı olmayı hedefliyorlar.


Mothers’Land’de Neler Var?


Pilates ve Yoga Dersleri: HemFitHemAnne’nin önderliğinde hazırlanan bireysel veya grup dersleri

Beslenme Danışmanlığı: Uzman diyetisyenler tarafından kişiye özel hazırlanan beslenme paketleri ve takip sistemleri

Doğuma Hazırlık Danışmanlığı: Doğum anı ve ebeveynliğe geçişi konu alan, anne ve baba adaylarına yönelik danışmanlık programı

Psikolojik Danışmanlık: Anne dayanışma gruplarından, aile içi iletişim seminerlerine uzanan farklı seçeneklerde danışmanlık imkanları

Yaşam Koçluğu: Yaratıcı sanat atölyeleri ve meditasyon gibi farklı tekniklerin kullanıldığı koçluk programları

Bebek ve Çocuk Gelişim Danışmanlığı: Uyku eğitimi, beslenme, psikolojik gelişim gibi konuları kapsayan danışmanlık programları


Hatta parkta pusetle spor yapmak isteyen anneleri de düşünen programları bile var. Anneler Kulübü, Çalışan Anneler Kulübü, Farkındalık ve Dönüşüm Atölyeleri, Hem Fit Hem Anne Atölyeleri ile annelere ve çocuklara dokunan nice güzel işler yapıyorlar. İyi ki yapıyorlar.




ANNELER İÇİN NEFES ALMA REHBERİ - Nichole Clark

Tanıtım Bülteninden:


İyi bir anne misiniz?

Tanıdığım çoğu anne gibiyseniz, kendinizi iyi bir anne gibi hissetmeyebilirsiniz.

Muhtemelen suçluluk veya değersizlik duygularıyla mücadele ediyorsunuz.

Sık sık başarısız olduğunuz ve hiçbir şeye yetişemediğiniz duygusuna kapılıyorsunuz.

Eğer öyleyse, yalnız değilsiniz. Bu duygular tamamen normaldir.


Hatta çoğu annenin kendilerini iyi anne değilmiş gibi hissettiğini

söyleyecek kadar ileri gidebilirim.


İnsanız, istesek de istemesek de sürekli kendimizi ve hayatlarımızı başkalarıyla karşılaştırıyoruz. Sosyal medya birçoğumuz için bir ‘kaçış' yerine, ‘yumurta tokuşturma' alanına dönüştü. Başkalarının ‘mükemmel' gibi görünen hayatlarının fotoğraflarına baktığımızda, diğer annelerin ne yaptıklarını, nereye gittiklerini gördüğümüzde ‘iyi' bir anne olmadığımızı hissedebiliriz.


Çocuklarımızın söylediği veya yaptığı (veya söylemediği ve yapmadığı) şeyler yüzünden de genellikle iyi anne olmadığımızı hissederiz. Yıllar boyunca çocuklarımın bana söylediklerinden bazıları:


"Çok kabasın!" (Çünkü paketini açtığı önceki beş yiyeceği yemeden altıncısının paketini açmasına izin vermedim.)

"Sen dünyadaki en kötü annesin!" (Çünkü oyun oynamalarına izin vermeden önce odalarını temizlettim.)


"Okulumdaki diğer tüm çocukların iyi bir annesi var!" (Çünkü ilkokul çocuklarının cep telefonlarına ve tabletlerine sahip olmalarına izin veriyorlar, ben vermedim.)

Ek olarak, sık sık kendimizle kavgaya tutuşur ve kendimizin en büyük düşmanı olabiliriz.



Anneler İçin Nefes Alma Rehberi bu sebeple kaleme alındı:


- Hayatımızda büyük farklar yaratmak için yapabileceğimiz küçük değişiklikleri görmek,

- Kendi içimizde neşemizi yeniden bulmak,

- Bazen yüksek sesle söylemekten çekindiğimiz kişisel deneyimleri paylaşmak


Yazar, hiçbir zaman kendine ayıracak zamanı olmadığını düşünen, işi başından aşkın anneler için yazmış kitabı. Bu kitap, kişisel bakımı hayatınıza sokmanın aslında ne kadar da kolay olduğunu görmenizi sağlayacak basit önerilerle dolu. Mutluluğu ve umudu doğrudan hayatınıza dahil edebilmek için küçük de olsa etkili değişimler yapabilesiniz diye kolaylıkla okuyabileceğiniz şekilde tasarlanmış. Kitaptaki önerilerin her biri on dakikadan fazla zamanınızı almayacak.



Çocuğun gelişimine etki eden anne bedenini gözetmezse, kendini sevmezse, kendine inanmazsa veya hedeflerini gerçekleştirmeye çalışmazsa çocukları da onun davranışını taklit edecektir. Kendinizi ön planda tutmaya ve sonsuza dek suçluluk duymayacağınıza dair umudun içinizde yeşermesine hazır mısınız? Ruh sağlığınız, aileniz ve diğer herkes için kendinize öncelik vermeye hazır mısınız?



GİZLİ DÜNYA-ROOM

En iyi film, en iyi yönetmen, en iyi uyarlama senaryo ve en iyi kadın oyuncu olmak üzere dört dalda Oscar’a aday gösterilen Gizli Dünya, tek kelimeyle insanın aklını alan bir çalışma.


Emma Donoghue’nun aynı adlı çok satan romanından beyazperdeye uyarlanan bir film.

“Gizli Dünya”, gerçek hayatta daha ağır bir şekilde yaşanmış, dünyayı ayağa kaldırmış bir hikâyeden esinlenerek yazılan bir kitaptan uyarlandı. Gizli Dünya, Jack ve annesi Joy’un hapis tutuldukları odadaki ‘sıradan’ günlerini ve gündelik rutinlerini tasvir ederek açılıyor. Çatıdan gelen ufak bir gün ışığıyla aydınlanan küçücük bir odada uyuyan, yemek pişiren ve banyo yapan anne oğul, sadece televizyon aracılığıyla dış dünyadan haberdar oluyor. Dingin, olağan ve akıcı anlatımı sayesinde izleyenleri daha ilk dakikalarında Joy ve Jack’in dünyasının içine çeken Gizli Dünya, zamanla dışarıda farklı bir hayat olduğunu unutturuyor.


Hem romanı hem de filmiyle birçok ödüle lâyık gösterilen Gizli Dünya, konusuyla herkese hüzünlü dakikalar yaşatıyor. Küçücük bir kulübede hapis tutulan anne ve çocuğun yaşadığı dram, filmin konusunu oluştururken bir taraftan da düşündürüyor. Nasıl insanlar olduğumuza dair bir şeyler anlatıyor. Kimimiz anne-oğul bağından dolayı sevgi hikâyesi olarak görüyor, kimimiz depresyon tedavisi amaçlı izliyor, ilk kez dünyayla bağlantı kurdukları zamanı umutlu buluyoruz.




13 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page