top of page
  • Yazarın fotoğrafıErkan BULUNMAZ

MAYIS 2022'DE ÖĞRETMEN KULÜBÜ'NDE...

Buluşmalar;
Öğretmen Kulübü, Buluşmalar, 236, Hasan Er, Funda Yıldız Çağlar
253. Buluşma;

Muhteşem gecemiz sevgili Gülnaz Çağlayan’ın kolaylaştırıcılığında başladı. Dünyadaki çeşitli eğitim örnekleri ve kişisel deneyimlerin öne çıktığı bir akşamda, ilk bölümde sevgili Fatma Erten'i ağırladık. Uconn Üniversitesi Çocuk Gelişimi ve Eğitimi Araştırma Laboratuvarı’nda üstün zekalı ve yetenekli öğrencilerin fen bilimleri öğreniminde bilimsel merak, üst düzey bilişsel yetenekler ve üst bilişsel olgunluklarının kazanılmasında yapılan uygulamalara dair gözlemlerini dinledik. İkinci bölümde ise "Amerika'da Öğretmen Eğitimi ve Öğretmen Eğitimine Bakış" başlığı altında Dr. Tuğçe Burcu Arda Tunçdemir'i misafir ettik. "Amerika’da öğretmen eğitimleri nasıl oluyor? Programlar oluşturulurken nelere dikkat ediliyor? Yaş grupları ayrımı nasıl yapılıyor? Eğitim felsefesi olarak hangi konulara odaklanıyor?" sorularına cevap arayacağımız bir paylaşım oldu. Sınıflardan örnek fotoğraflar üzerinden karşılaştırmalar yaparak Amerika’daki eğitim ve ülkemizdeki eğitim sistemini konuştuk.


Oldukça düşündürücü ve sorgulayıcı bir geceyi geride bıraktık. Konuklarımıza sunumları için sonsuz teşekkürler..


Youtube kaydını izlemek istiyorsanız buraya tıklayabilirsiniz.



254. Buluşma;
Öğretmen Kulübü, Buluşmalar, 237, Serkan Yürekli, Ömer Faruk Kavcıı, Zeka Oyunları,

Gecemiz sevgili Erkan Bulunmaz’ın kolaylaştırıcılığında başladı. Çok deneyimli konuklarla edebiyatın her halini konuştuğumuz güzel gecenin ilk konuğu uzunca yıllardır İtalya'da yaşayan ve çalışmalarına devam eden sevgili Almila Aydın'dı. Çocuklar için yazmak bolca hayal gücü, olabildiğince yaratıcılık, biraz çılgınlık, epeyce "çocukluk" gerektiriyor. Ancak sadece bunlar yetmiyor. "Çocuklar için yazmak, neden büyüklere yazmaktan daha zor? Çocuklara kitapları sevdirmek neden önemli?" sorularına yanıtlar aradık.

İkinci bölümde ise dünyaca ünlü kitapların editörlüğünde sorumluluk alan sevgili Hülya Şat ile birlikte olduk. "Editör kimdir?, Ne yapar?, Yazara ve yayınevine katkısı nedir?, Düzeltmen, redaktör kimdir?, Her metin kitap olur mu?, Yazarın gelişim serüvenine editörün katkısı nedir?, Editör ve çevirmen ortaklığı nasıl ilerler?" gibi çok önemli konulara odaklandık. Çocuk edebiyatı kırmızı çizgimiz ve en önemli hassasiyetimiz diyen öğretmen kulübü adına, geceye katkılarından dolayı iki konuğumuza da sonsuz teşekkürler.


Youtube kaydını izlemek istiyorsanız buraya tıklayabilirsiniz.






Öğretmen Kulübü, Buluşmalar, 238, SEİBA, Şeyda Çelvik, Turna Sümeyye Anıl, Okullarda Hikâye Anlatıcılığı Uygulamaları, Anlatan Öğretmen, Masal Anlatıcılığı, Işıl Kayagül, Gonca Atam
255. Buluşma;

Gecemiz yürütücü ekip üyemiz sevgili Murat Çelik’in kolaylaştırıcılığında başladı. Yaptığı çalışmalarla ülkemizin öncü öğretmenleri arasında yer alarak onlarca meslektaşına ilham olup umut vermiş çok değerli bir öğretmenimizi ağırladık.

“Öğrenmek ve öğretmek aynı varış noktasına giden iki yol gibi görünse de; birinci yolun sonu başarı ve mutluluktan geçerken diğer yol öğrencileri sarp bir yokuşta yapayalnız bırakmaya mahkumdur,” sözüyle Ahmet Naç’ı misafir ettik.

Muhteşem paylaşımı ve sunumu için değerli öğretmenimiz sevgili Ahmet Naç’ a sonsuz teşekkürler.


Youtube kaydını izlemek istiyorsanız buraya tıklayabilirsiniz.






Açık Atölye
Açık Atölye, Sema Yaylı, Origamili Masallar, İZEK, Origami, Öğretmen Kulübü
ÇOCUKLARLA FELSEFE

İzmir Eğitim Kooperatifi iş birliği ile organize ettiğimiz Açık Atölyeler'in bu sezondaki dokuzuncu atölyesi, Boğaziçi Üniversitesi Felsefe ve İngiliz Dili Edebiyatı bölümlerinde çift anadal yaptıktan sonra University of Illinois, NYU, Sabancı Üniversitesi, Yeditepe Üniversitesi, Viyana Üniversitesi gibi dünyanın farklı üniversitelerinde burslu araştırma programlarında çalışmış ve şimdi de Boğaziçi Üniversitesi Felsefe Bölümü'nde doktora çalışmalarına devam eden sevgili Berrak İdiman rehberliğinde 22 Mayıs 2022 Pazar günü saat 10.00 - 12.00 arasında oldu. Bu atölyede Çocuklarla Felsefe pedagojisi tanıtıldı, ardından okul öncesi ve ilkokul düzeyinde müfredata nasıl entegre edilebileceğinden ayrıntılı biçimde bahsetti. Ders planı ve materyal örnekleri de paylaşılaşarak ufkumuzu açtı.



Öğretmen Sohbetleri
@selcukyarslan, Öğretmen Sohbetleri, Selçuk Yusuf Arslan, Umut verenler, Umut veren öğretmenler, Öğretmen Kulübü

Öğretmen Sohbetleri'nin bu ayki yayını 25 Mayıs 2022 Çarşamba günü saat 21.00'deydi.

Öğretmenlik hayatında yaptığı çalışmalarla ilham olmayı, umut vermeyi başarmış, ülkemizin dört bir yanındaki öğretmenlerimiz ile buluşuyor ve hikayelerini dinledik.


Niğde Üniversitesi Eğitim Fakültesini bitirdikten sonra farklı illerde sınıf öğretmeni olarak görev yapan sevgili Funda Menekşe'yi misafir ettik. Yedisi kolektif, üçü bireysel olmak üzere on polisiye kitapta imzası olan Funda Öğretmen, 2017 yılında kurulan Türkiye'nin ilk polisiye dergisi olan Dedektif Dergi'nin kurucularından ve yayın kurulu üyesidir. Aynı zamanda bu yıl "Yılın En İyi Polisiye Kitabı" kategorisinde ikinciliği olmuştur. FCL ve Steam faaliyetleriyle de ülkenin öncüllerinden olan Funda Öğretmen, radyo tiyatroları da seslendirmektedir.


Keyifli bu sohbet için kendisine çok çok teşekkür ediyoruz.


Kaçıranlar ve tekrar izlemek isteyenler instagram hesabımıza yada sitemizde öğretmen sohbetleri bölümüne bir göz atabilir. Öğretmen sohbetimizi tekrar izlemek için buraya tıklayabilirsiniz.


Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page