top of page

BULUŞMALAR 9. SEZON (2023-2024)

9.sezon boyunca on beş günde bir cuma akşamları 20.00 - 22.00 saatleri arasında bir araya geldiğimiz, alanında deneyim biriktirmiş kişi ve kurumları misafir ettiğimiz; sınıf ve sınıf dışı ortamlarda öğrenci, veli ve meslektaşları ile yaptığı çalışmaları dinlemek için eğitimcilerimizi ağırladığımız deneyim paylaşım akşamlarımızdır. Sezon boyunca toplam yirmi adet olacak Buluşmalar Yakın Kitabevi'nde (İzmir Alsancak'ta) yüz yüze düzenlenmektedir. İlgili herkesin katılımına açık ve ücretsizdir. 

280.jpg

Öğretmen Kulübü'nde 9. Sezon Başladı!

Buluşmalar'ın 280'incisi 15 Eylül 2023 Cuma günü saat 18:30'daydı.

2015 yılından bu yana devam eden çalışmalarımızın 9. sezonuna "Merhaba!" dedik. Yüz yüze birbirimizi görmeyi çok özlemişiz.

İlk bölümde yürütücü ekibimizden sevgili Yusuf Çağlayan'ın "9. Sezona Merhaba!" sunumu ile başladı. Sezon boyunca bizi bekleyen çalışmaları dinledik.

İkinci bölümde ise Ege Üniversitesi Eğitim Fakültesinden sevgili Prof. Dr. Alper Başbay hocamızı ağırladık. "Öğretmen, Yetiştirme Çıkmazında" başlığı ile birçok temel sorunun kaynağı üzerine sohbet ettik.

281.jpg

Buluşmalar'ın 281’incisi 29 Eylül 2023 Cuma günü saat 18.30’daydı.

2015 yılından bu yana devam eden çalışmalarımızın 9. sezonunda Buluşmalar için Alsancak’taki Yakın Kitabevi’ndeydik.

İlk bölümde Ekrem Başarı bizlerle olacak. "Deneyim Odaklı Öğrenme : Oyunlaştırma" başlığı ile bizlere oyunlaştırmanın öğrenci ders/okul ilişkisine pozitif etkisinden bahsetti. Temelini davranış bilimlerine dayandıran bu modern bilimsel çalışma alanı ile oyun elementlerini kullanarak motivasyonel sorunların çözüm önerilerini konuştuk.

İkinci bölümde kulüp üyelerimizden sevgili Baran Bindak öğretmenimiz ile olacağız."Oyun Mu?" başlığı altında yaptığı çalışmaları dinledik.

Üçüncü bölümde ise kulüp üyelerimizden sevgili Uğraş Demir ve sevgili Canses Özen'i daha yakından tanıdık. Pecha Kucha (20x20) formatta heyecanlı dakikalar yaşandı.

282.jpg

Buluşmalar'ın 282’ncisi 13 Ekim 2023 Cuma günü saat 18.30’daydı.

2015 yılından bu yana devam eden çalışmalarımızın 9. sezonunda Buluşmalar için Alsancak’taki Yakın Kitabevi’ndeydik.

İlk bölümde sevgili Sema Gür bizlerle oldu. “Algınızı Seveyim! Süslü Kadınlar Örneği“ başlığı ile bizimle Süslü Kadınlar Bisiklet Turu’nda yıllardır biriktirdiği deneyimleri paylaştı. “Bir fikir gelir aklınıza, hayata geçirirsiniz. Anlatmak istedikleriniz vardır. Anlatırsınız ve karşı tarafın sizi anladığından eminsinizdir! "Hayat, siz bir şeyler anlatmaya çalışırken başınıza gelenlerdir..." diye değiştirdim ünlü cümleyi. Süslü Kadınlar Bisiklet Turu tek bir film ama herkes farklı filmi izliyor.” sözleri ile özetlediği meseleye odaklandık.

İkinci bölümde kulüp üyelerimizden sevgili Can Sevil öğretmenimiz ile olduk. "Bisiklet Sirki" başlığı altında yaptıkları çalışmaları dinledik. Can Öğretmenimiz, Ağaçkakan Kukla Sanatı adlı girişimi ile 2006 yılından bu yana kukla atölyesi ve kukla tiyatrosu olarak çalışıyor. Bugüne kadar binlerce çocukla atölyeler yaptılar; birçok oyunda yüzlerce seyirci ile buluştular. Bisiklet sirki; clown şov, kukla, pantomim, tahta bacak ve jonglör sanatçılarının gösterilerinden oluşan seyirci ile etkileşimli bir sirktir. Sirk gösterimiz bir hikaye üzerinden ilerleyerek, tüm sanatçılarla bütünlük içerisinde açık alanlarda sunulmaktadır.

Üçüncü bölümde ise kulüp üyelerimizden sevgili Gülnaz Çağlayan ve sevgili İzzet Güldoğan'ı daha yakından tanıyacağız. Pecha Kucha (20x20) formatta heyecanlı dakikalar yaşandı.

283.jpg

Buluşmalar'ın 283’üncüsü 27 Ekim 2023 Cuma günü saat 18.30’daydı.

İlk bölümde sevgili Merve Kılıç bizlerle oldu. "Yapılı Çevre ve Çocuk: Eğitim Yapıları" başlığı altında çocukların doğal ve yapılı çevreyle ilişkilerini yeniden kurabilmelerinin yollarını konuştuk ve eğitim yapılarına çocuk odaklı bir bakış açısıyla nasıl bakabileceğimizi tartıştık.

İkinci bölümde kulüp üyelerimizden sevgili Şebnem Demir öğretmenimizle birlikteydik. Proje temelli öğrenmenin sınıf ortamında nasıl kullanılabileceğini örnekler üzerinden deneyimlerini dinledik. Projelerin, çocukların ilgi ve merakını yakalama, iç motivasyonunu artırma ve öğrenmeyi destekleme potansiyelini ele alırken proje fikirlerinin nasıl oluşturulabileceği, diğer öğretim yöntemleriyle nasıl bir arada kullanılabileceği, uzunluk ve kapsam gibi temel sorulara cevaplar aradık.

Üçüncü bölümde ise kulüp üyelerimizden sevgili Murat Çelik ve sevgili Gülben Şengönül'ü daha yakından tanıdık. Pecha Kucha (20x20) formatta heyecanlı dakikalar yaşattılar bizlere.

284.jpg

Buluşmalar'ın 284’üncüsü 10 Kasım 2023 Cuma günü saat 18.30’daydı

İlk bölümde sevgili Erk Bilgiç bizlerleydi. "Okul Gösterileri İçin Yönetmenlik İpuçları" başlığı altında konuştuk. Okullarda öğretmenlerin belirli gün ve haftalar, okuma bayramı gibi özel günler için tiyatro gösterimi, şiir dramatizasyonu gibi süreçleri nasıl ele alacakları, nelere dikkat etmeleri gerektiği ile ilgili konuların etrafında gezindik.

İkinci bölümde kulüp üyelerimizden sevgili Nesrin Aslan ve Aysel Güler öğretmenimiz vardı. "Miletli Filozofların İzinde Felsefeye Yolculuk" başlığı altında lise düzeyinde uygulanan bir disiplinler arası çalışma örneğini dinledik. Müze ve ören yerinde okul dışı bir öğrenme örneği olarak yaptıkları çalışmalara odaklandık.

Üçüncü bölümde ise kulüp üyelerimizden sevgili Başak Fındıkçıoğlu ve sevgili Zeynep Gülçin Altun’u daha yakından tanıdık. Pecha Kucha (20x20) formatta heyecanlı dakikalar yaşandı.

286.jpg

Buluşmalar'ın 286'ncısı 8 Aralık 2023 Cuma günü saat 18.30’daydı.

İlk bölümde sevgili Prof. Dr. Zeynep Cihangir Çankaya bizlerle oldu. "Öğretmenim; Gör Beni, Duy Beni, Sar Beni" başlığı altında öğretmen öğrenci ilişkilerine şema terapi modeli ile baktık. Kendimizin ve öğrencilerin içsel modlarını ve bu modların ilişkimizi nasıl etkilediğini fark ettik.

İkinci bölümde kulüp üyelerimizden sevgili Ceren İleri Verdioğlu öğretmenimiz ile olacağız. "Chelonia Mydas İzlerinin Peşinde" başlığı altında WWF Adana Akyatan Yaban Hayatı Geliştirme Sahası'ndaki gönüllülük hikayesini anlattı. WWF ne yapar, Akyatan'ın hikayesi nedir, Chelonia Mydas diye adlandırılan Yeşil Deniz Kaplumbağası arkadaşlarımızın yumurtlama ve proje dahilindeki teknik çalışmalarında neler oldu, gönüllü olmak isteyenler için nasıl bir yol izleyebiliriz?” gibi soruların yanıtını aradık.

Üçüncü bölümde ise kulüp üyelerimizden sevgili Görkem Ateş ve sevgili Duygu Bulunmaz'ı daha yakından tanıdık. Pecha Kucha (20x20) formatta heyecanlı dakikalar yaşadık.

Geçen Sezonlarımıza Ulaşmak için Tıklayınız

287.jpg

Buluşmalar'ın 287'ncisi 22 Aralık 2023 Cuma günü saat 18.30’daydı

İlk bölümde sevgili Mehmet Emin Elmacı bizlerle oldu. "Tarihe Çıkış Örnekleri Üzerinden Mustafa Kemal Atatürk" başlığı ile Mustafa Kemal'in Çanakkale Savaşı'ndan çok önce tanınan, bilinen bir komutan olduğu bilgisini konuştuk. Hem fotoğraflarla hem de gazete haberleriyle onun tarih sahnesine çıkışını gördük.

İkinci bölümde kulüp üyelerimizden sevgili Fernur Durak öğretmenimiz ile olacağız. "Dijital Oyun Oynamaktan Kork(-ma)!" başlığı altında internetin hayatımıza girmesiyle vakit geçirdiğimiz ortamlar, oynadığımız oyunlar, öğrenme stillerimiz, arkadaşlıklarımız ve hatta bağımlılıklarımızın fark ettik.

Üçüncü bölümde ise kulüp üyelerimizden sevgili Burçak Temel ve Şebnem Demir'i daha yakından tanıdık. Pecha Kucha (20x20) formatta heyecanlı dakikalar yaşadık.

288.jpg

Buluşmalar'ın 288’incisi 5 Ocak 2024 Cuma günü saat 18.30’daydı.

İlk bölümde sevgili Prof. Dr Mustafa Bak, "Beyin Plastisitesi, Epigenetik Faktörler ve Düşünme Eğitimi" başlığı altında bizlerle oldu. "Beynin düşüncelerimizle ve yönelimlerimizle yapısal veya fizyolojik değişikliklere uğrayabilme ve yeniden düzenleme yeteneği vardır. Çevre sadece davranışlarımızı veya beyin fonksiyonlarımızı şekillendirmiyor. Aynı zamanda genlerin açılıp kapanmasını ve bu nedenle miras aldığımız hangi özelliklerin dışarı vurulacağını da etkiliyor. Çevrenin etkisi ile oluşan genin açılıp kapanması nesilden nesile aktarılıyor. Düşünmek: Bir anlamda kendi kendine soru ve cevaplamaktır. Soru sormak ve çocuğun cevaplandırması şeklindeki yaklaşım, düşünme eğitimi vermenin en önemli yöntemidir." dedik.

İkinci bölümde kulüp üyelerimizden sevgili Aslı Fitoloğlu öğretmenimiz ile olduk. "Müze Eğitimi Uygulamaları ve Avrupa’daki Müzeler" başlığı altında çocuklara alternatif öğrenme yolları ile tanışma ve gerçek nesnelerle aktif bir şekilde çalışma olanağı sağlayan müzelerin bir eğitim aracı olarak kullanıldığı uygulamalar, bu içerikte hazırlanan TÜBİTAK projesi  faaliyetleri, Avrupa'daki müzeler ve eğitime katkıları hakkında konuştuk.

Üçüncü bölümde ise kulüp üyelerimizden sevgili Öncül Çakı Işık ve sevgili Murat Çıtır'ı daha yakından tanıdık.. Pecha Kucha (20x20) formatta heyecanlı dakikalar yaşadık.

289.jpg

Buluşmalar'ın 289'uncusu 19 Ocak 2024 Cuma günü saat 18.30’daydı.

İlk bölümde sevgili Pelin Çaktu, "Dijital Çağda Çocuk Hakları" başlığı altında bizlerle oldu. Birleşmiş Milletler Çocuk Hakları Sözleşmesi çerçevesinden çocuk haklarına baktığımızda, dijital çağda çocukların erişim, korunma ve katılım haklarını nasıl gözetebiliriz; bu konuya çevrim içi fırsatlar ve riskler bağlamında bakarak, çevrimiçi dengenin nasıl oluşturulabileceğini tartıştık. Öğretmenin rolü ve dijital vatandaşlık kavramlarına değinecek, çocukların haklarını koruyarak çevrim içi fırsatlardan daha fazla yararlanmaları konusunda öneriler getirdik.

İkinci bölümde kulüp üyelerimizden sevgili Murat Çıtır öğretmenimiz olacaktı. Fakat hastalığı sebebiyle sunumunu gerçekleştiremedi. Onun yerine 2. bölümü Külüp üyelerimizden sevgili Duygu Bulunmaz öğretmenimizle birlikteydik. Yeni nesil okrlarda okuma kültürü oluşturmak adına çabaladıklarından ilham alırken, ürettiği atölye çalışmalarını da incelemeye fırsat bulduk.

Üçüncü bölümde ise kulüp üyelerimizden sevgili Mehmet Tutsun ve sevgili Fatmanur Al'ı daha yakından tanıdık. Pecha Kucha (20x20) formatta heyecanlı dakikalar yaşadık.

290.jpeg

Buluşmalar'ın 290'ıncısı 9 Şubat 2024 Cuma günü saat 18.30’daydı.

İlk bölümde İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü ARGE koordinatörü sevgili Bülent Altun ile birlikte olacağız. "Yaratıcı Yazarlık Proje Uygulamaları" başlığı altında öğrencilerin duygu ve düşünce dünyalarının kültürel ve evrensel değerler etrafında ortaya çıkarıldığı yaratıcı yazarlık projesinin hazırlık, uygulama ve yaygınlaştırma süreçlerine ilişkin deneyimlerini konuşacağız.

İkinci bölümde kulüp üyelerimizden sevgili Şebnem Demir öğretmenimiz ile olacağız. "Nuki İle Eğitimde Yapay Zeka" başlığı altında Nuki’nin macerası, öğrenmeyi ve keşfetmeyi teşvik etmek, eğitimde yenilikçi yaklaşımlar sunmak ve öğretmenleri bir araya getirerek deneyim paylaşımını desteklemek konularını konuşacağız.

Üçüncü bölümde ise kulüp üyelerimizden sevgili Seçkin Kabal ve sevgili Ekrem Başarı'yı daha yakından tanıyacağız. Pecha Kucha (20x20) formatta heyecanlı dakikalar yaşayacağız.

291.jpg

Buluşmalar'ın 291’incisi 23 Şubat 2024 Cuma günü saat 18.30’daydı

İlk bölümde Ege Üniversitesi Devlet Türk Musikisi Konservatuarı Çalgı Yapımı Bölümünü tamamladıktan sonra üstün emekleri ile dünyanın ilk ve tek kadın kanun enstrümanı yapım ustası olan sevgili Burçin Bayar Babaoğlu ile birlikte olduk. Karşıyaka Belediyesi Mahmure Handan Hanım Müzik Aletleri Yapım Atölyesi’nde ileri dönüşüm müzik aletleri ve minyatür müzik aleti yapım ustası olarak çalışmalarına devam eden Babaoğlu ile “Marangoz Mu Olacaksın? dediler, oldum!“ başlığı altında buluştuk.

İkinci bölümde kulüp üyelerimizden sevgili Esen Cansu Öztürk öğretmenimiz ile olduk. "Yaratıcı Problem Çözüyoruz!" başlığı altında tasarım odaklı düşünme metodolojisinden yararlanılan ve öğretmenlerin grup halinde çalıştıkları Yaratıcı Problem Çözme programını yakından tanıdık. Sınıflarımızda, eğitim ortamlarında karşımıza çıkan problemlere yaratıcı bakabilmeyi, çözüme değil probleme aşık olmayı öğrendik.

Üçüncü bölümde ise kulüp üyelerimizden sevgili Meryem Binnaz Yılmaz'ı ve Nesrin Aslan'ı daha yakından tanıdık. Pecha Kucha (20x20) formatta heyecanlı dakikalar yaşadık.

292.jpg

Buluşmalar'ın 292’ncisi 8 Mart 2024 Cuma günü saat 18.30’daydı.

İlk bölümde İzmir Büyükşehir Belediyesi Can Yücel Tohum Merkezi’nden sevgili Ahmet Özdemir ile birlikte olduk. Yerel tohum ve önemi, tohum çimlendirme çalışmaları, yerel tohum hareketi, yastık altı tohum hikayeleri, ekolojik tarım uygulamaları üzerine konuştuk.

İkinci bölümde kulüp üyelerimizden sevgili Zeynep Gülçin Altun ile "Doğa Temelli Eğitimde Müfredat Çalışmaları" başlığı altında buluştuk. Doğada öğrenmenin önemi her geçen gün daha çok anlaşılırken bu konuda öğretmenlerin ilham alıp dersleri planlamalarına yardımcı olacak çerçeve müfredat çalışmalarından bahsettik.
 

Üçüncü bölümde ise kulüp üyelerimizden sevgili Aslı Fitoloğlu ve Oytun Cebeci’yi daha yakından tanıyacağız. Pecha Kucha (20x20) formatta heyecanlı dakikalar yaşadık.

293.jpg

Buluşmalar'ın 293’üncüsü 22 Mart 2024 Cuma günü saat 18.30’daydı.

İlk bölümde "5 Adımda Sorgulama ve Edebiyat Temelli Öğrenme" başlığı altında sevgili Özlem Orçun ile birlikte olduk. Temel okuma becerilerinin geliştirilmesi ve etkileşimli okuma ile öğrenciyi aktif hale getirmek onların düşünme, problem çözme, sorgulama, planlama ve değerlendirme gibi pek çok becerilerini aynı anda geliştirmektedir. Etkileşimli okuma sırasında öğrenci aktif olduğunda hem bedenen hem de zihnen o ortamda bulunur. Bu paylaşımda temel amacımız sınıfta sorgulama ve etkileşimli okuma örneklerini paylaşarak, uygulama yapma fırsatı sağlamaktır.

İkinci bölümde kulüp üyelerimizden sevgili Firdevs Alkan Türkseven ile "İstemem, Eksik Olsun" başlığı altında buluştuk. Cyrano de Bergerac, kendine özgü tarzıyla edebiyat dünyasında unutulmaz bir isim olarak anılmaktadır. Güncelliğini günümüzde de sürdüren ve Cyrano'nun dik duruşu ve  inadının yanında sevmeye tutkun, bir gün sevilebilme ümidiyle yüreği hep sıcak ve coşkulu kişiliğinin etkisinde kalacağımız bir buluşmaydı. Cyrano’dan aldığımız güçle sizlerle “birlikte yapma” heyecanını yaşamak ve sohbet etmek için buluştuk.

Üçüncü bölümde ise kulüp üyelerimizden sevgili Bülent Altun ve Raşit Demir’i daha yakından tanıdık. Pecha Kucha (20x20) formatta heyecanlı dakikalar yaşadık.

294.jpg

Buluşmalar'ın 294’üncüsü 5 Nisan 2024 Cuma günü saat 18.30’daydı

İlk bölümde "Çocuk ve Gençlerle Film Atölyesi Deneyimleri" başlığı altında sevgili Nesli Özalp ile birlikte olduk. Bornova Belediyesi Film Ofisi'nde çocuk ve gençlerle yapılan kısa film ve stop motion çalışmalarını konuştuk. 

İkinci bölümde kulüp üyelerimizden sevgili Funda Uygun Sır ile "Dezavantajlı Bölgede Öğretmen Olmak" başlığı altında dezavantajlı bölge okullarında çalışmış bir öğretmen olarak uyguladığı projeler hakkında konuştuk.

Üçüncü bölümde ise kulüp üyelerimizden sevgili Hafize Efendiler ve Şermin Çetinkaya Sarı'yı daha yakından tanıdık. Pecha Kucha (20x20) formatta heyecanlı dakikalar yaşadık.

295.jpg

Buluşmalar'ın 295’incisi 19 Nisan 2024 Cuma günü saat 18.30’daydı.

2015 yılından bu yana devam eden çalışmalarımızın 9. sezonunda Buluşmalar için Alsancak’taki Yakın Kitabevi’ndeyiz.

İlk bölümde "Güzel ve Etkili Konuşma" başlığı altında sevgili Meral Ünür ile birlikte olduk. Halen TRT’de program sunucusu olarak görev yapan Meral Ünür ile Türkçe'nin yazım ve okuma dili, temel prensiplerinden diyafram kullanımına kadar birçok farklı alanda dilimizi doğru ve etkin kullanmamızı sağlayacak bilgiler üzerine konuştuk.

İkinci bölümde kulüp üyelerimizden sevgili Fatmanur Al ile "Okul Öncesi Kazanımlarının Sınıf Dışı Eğitime Uyarlanması" başlığı altında MEB’in yeni okul öncesi eğitim programında sınıf dışı eğitime günde en az iki saat zaman ayırdığı ve bu zaman diliminde çocuklarla sınıf bahçesinde, doğada hangi etkinlikler yapılabileceği üzerinde durduk.

Üçüncü bölümde ise kulüp üyelerimizden sevgili Firdevs Alkan Türkseven ve Suat Ünverdi’yi daha yakından tanıdık. Pecha Kucha (20x20) formatta heyecanlı dakikalar yaşadık.

296.jpg

Buluşmalar'ın 296’ncısı 3 Mayıs 2024 Cuma günü saat 18.30’da!

2015 yılından bu yana devam eden çalışmalarımızın 9. sezonunda Buluşmalar için Alsancak’taki Yakın Kitabevi’ndeyiz.

İlk bölümde "Yaratıcı Öğrenme: Reggio Emilia Yaklaşımı" başlığı altında sevgili Ecehan Atmaca ile birlikte olacağız. Reggio Emilia yaklaşımının öğrencilerin ilgi ve yeteneklerini ön planda tutarak özgürce öğrenmelerine olanak sağladığına odaklanacağız. Bu paylaşımda, Reggio Emilia'nın temel ilkelerini vurgulayarak, çocukların doğal meraklarını destekleme, iş birliğine dayalı öğrenme ortamları oluşturma ve sanat ile yaratıcılığı merkeze alarak öğrenme deneyimlerini zenginleştirmenin yollarını ele alacağız. 

İkinci bölümde kulüp üyelerimizden sevgili Elifcan Atmaca Süslü ile "Reggio Emilia Yaklaşımıyla Yaratıcı Öğrenme Deneyimi" başlığı altında Gökkuşağı Mutfağı projesinin örnekleri üzerinden çocukların kendi yemeklerini yapmaları, renklerin ve dokuların keşfi, doğal malzemelerle deney yapma gibi etkinliklerle Reggio Emilia yaklaşımının prensiplerini nasıl hayata geçirdiğimizi anlatacağız. 

Üçüncü bölümde ise kulüp üyelerimizden sevgili Turan Bahşiş ve Yusuf Çağlayan'ı daha yakından tanıyacağız. Pecha Kucha (20x20) formatta heyecanlı dakikalar yaşayacağız.

297.jpg

Buluşmalar'ın 297'ncisi 17 Mayıs 2024 Cuma günü saat 18:30'daydı.

İlk bölümde "Köy okulları Değişim Ağı (KODA)" başlığı altında KODA'nın eş direktörü sevgili Gökçen Karaman ile birlikte olduk. Köylerdeki çocukların daha iyi bir eğitim alabilmesi için 2016'dan bu yana çalışan bir dernek olan KODA; öğretmenlere, öğretmen adaylarında ve ebeveynlere yönelik eğitim faaliyetleri yürütüyor, kırsalda eğitim meselesine dair araştırma ve savunu çalışmaları yapıyor, yerel koşullara uygun eğitim içerikleri geliştiriyor. Bu sunumda KODA'yı, yürüttüğü programları ve çalışmaları hakkında bilgi edindik. Türkiye'de kırsalda eğitim sorunları ve fırsatları üzerine hep birlikte düşündük, konuştuk.

İkinci bölümde kulüp üyelerimizde sevgili Murat Çıtır ile "Mentorluk Yolculuğum" başlığı altında yürüttüğü "Köy Öğretmenleri El Ele Mentorluk Programı" yolculuğunu bizimle paylaştı.

Üçüncü bölümde ise kulüp üyelerimizden sevgili Elifcan Süslü ve Emirhan Altun'u daha yakından tanıdık. 

298.jpg

Buluşmalar'ın 298’ncisi 31 Mayıs 2024 Cuma günü saat 18.30’daydı.

İlk bölümde "Dijital Çağın Karmaşasında Çocukların Kitapsever Olmasını Nasıl Başarabiliriz?" başlığı altında psikolog ve çocuk kitapları yazarı sevgili Arslan Sayman ile birlikte olduk. “Çocukların okur olmalarını nasıl sağlarız, çocuk ve gençlik edebiyatımız nerede, nereye gidiyor?” sorularına yanıt aradık. Öğretmen, ebeveyn ve ilgilisine çocuklara okuma sevgisi bulaştırmanın ipucu ve yollarını konuştuk.

İkinci bölümde kulüp üyelerimizden sevgili İzzet Güldoğan ile "Bologna Kitap Fuarı İzlenimleri" başlığı altında 1964 yılından bu yana İtalya’nın Bologna kentinde düzenlenen dünyanın en büyük çocuk kitapları fuarı hakkında sohbet ettik. Yazarlar, yayıncılar, çizerler, ajanslar, editörler ve diğer sektör temsilcileri için uluslararası bir buluşma noktası olan bu fuar ile ilgili 2024 izlenimlerini dinledik.

Üçüncü bölümde ise kulüp üyelerimizden sevgili Ceren İleri Verdioğlu ve Hazal Yazıcıoğlu Büyükhatipoğlu’nu daha yakından tanıdık. Pecha Kucha (20x20) formatta heyecanlı dakikalar yaşadık.

299.jpg

9.Sezonumuza Final Yapıyoruz!

Buluşmalar'ın 299’uncusu 14 Haziran 2024 Cuma günü saat 18.30’da!

2015 yılından bu yana devam eden çalışmalarımızın 9. sezon finali için Cycle Kitchen Alsancak’tayız!

Sadece üyelerimizin katılımına açık olacak bu özel buluşma için ekibimizden sevgili Ayşe’nin girişimi olan Cycle Kitchen Alsancak’ta olacağız.
 

Önceki Sezonlara Ulaşmak için Tıklayınız

bottom of page