top of page
  • Yazarın fotoğrafıErkan BULUNMAZ

Nisan 2022'DE ÖĞRETMEN KULÜBÜ'NDE...

Güncelleme tarihi: 25 May 2022


Öğretmen Kulübü, Buluşmalar, 236, Hasan Er, Funda Yıldız Çağlar

248. Buluşma;

Buluşmalar'ın 248'incisi sevgili Uğraş Demir’in kolaylaştırıcılığında başladı. "Eğitim Politikalarında Verilerin Dili" başlığı altında Eğitim Reformu Girişimi (ERG) araştırmacıları ile birlikte olduk. İlk bölümde ERG Eğitim Gözlemevi Koordinatörü Burcu Meltem Arık ile birlikte eğitim sistemini, sorunlarını ve eğitim politikalarını konuşurken verilerin ardındaki hikayeleri konuştuk. İkinci bölümde ERG araştırmacısı ve Uzun Hikâye yazı dizisi yazarı Umay Aktaş Salman'ın "Verilerin işaret ettiklerini, bazen de verilerin ortaya koyamadıklarını hikâyelerle nasıl anlatırız, görünür kılarız?" sorusuna verdiği yanıtlarla olan sunumunu dinledik. İz bırakan geceye katılım gösteren konuklarımıza sonsuz teşekkürler…


Youtube kaydını izlemek istiyorsanız buraya tıklayabilirsiniz.


249. Buluşma;

Öğretmen Kulübü, Buluşmalar, 237, Serkan Yürekli, Ömer Faruk Kavcıı, Zeka Oyunları,

Buluşmalar'ın 249'uncusu sevgili Yusuf Çağlayan’ın kolaylaştırıcılığında başladı.


Gazi Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo-Televizyon ve Sinema bölümünden mezun olduktan sonra yüksek lisansını Bahçeşehir Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Küresel Siyaset ve Uluslararası İlişkiler bölümünde yapan; gazeteciliğinin yanı sıra edebiyatçı kimliği ile adından sıkça söz ettiren sevgili Ömür Kurt ile birlikteydik.

"Çocuklarla Bir Ömür" başlığı altından çocuk ve aile odağında sohbet ettik.

Tadına doyamadığımız gecenin mimarı sevgili Ömür Kurt’ a sonsuz teşekkürler.


Youtube kaydını izlemek istiyorsanız buraya tıklayabilirsiniz.




Öğretmen Kulübü, Buluşmalar, 238, SEİBA, Şeyda Çelvik, Turna Sümeyye Anıl, Okullarda Hikâye Anlatıcılığı Uygulamaları, Anlatan Öğretmen, Masal Anlatıcılığı, Işıl Kayagül, Gonca Atam

250. Buluşma;

Buluşmalar'ın 250’ncisi sevgili Ayşe Yıldız’ın kolaylaştırıcılığında başladı.


Sürdürülebilir yaşam için okullarda yapılan ilham dolu çalışmaların olduğu bir akşam geçirdik. İlk bölümde Kokopelli Şehirde'yi ağırladık. Kokopelli Şehirde, ekoloji ve sürdürülebilir yaşam üzerine çocuk ve yetişkinlere yönelik öğrenme ve deneyimleme alanı. Şehirlerin daha sürdürülebilir olması amacıyla kurumlar, okullar ve bireylerle çalışmalar yürütüyorlar. İkinci bölümde ise Kokopelli ile ortak çalışmalar yürüten Özge Ünkap öğretmenimizi dinledik. Heybeliada Orta okulu'nda yaptığı bostan çalışmalarını ve deneyimlerini konuştuk.

Yine muhteşem bir gece yine muhteşem işler… Bizlere umut aşılayan konuklarımıza sonsuz teşekkürler.


Youtube kaydını izlemek istiyorsanız buraya tıklayabilirsiniz.


Doğa Pedagogu, doğa, Reggio Emilia, Vahide Yılmaz, Emine Sarı, Doğa ve orman pedagojisi, 239. buluşma, öğretmen kulübü

251. Buluşma;

Buluşmalar'ın 251'incisi sevgili Burçak Temel’in kolaylaştırıcılığında başladı.


DİKKAT! Sürdürülebilir yaşam ve doğada yapılan ilham dolu çalışmaların olduğu bir akşamdı.

İlk bölümde sevgili Ahmet Çakır'ı ağırlayacağız. İstanbul'da yıllarca bilişim sektöründe çalıştıktan sonra Balıkesir'in bir dağ köyüne yerleşerek tek başına kurduğu sürdürülebilir yaşam alanı ve yaşadığı deneyimlerden bahsedeceğiz. Buluşma öncesi Ahmet Çakır'ın YouTube kanalını ziyaret etmenizi öneririz.


İkinci bölümde ise "Doğada Olmak" başlığı altında "Hiçbir şey için geç değildir. Alışkanlıklarımızın akışına kapılıp bize bahşedilmiş bu güzel hayat, bir gün bizi bir yol ayrımına getirir. Doğru yolu seçersen kırkından sonra bile yepyeni bir hayat başlar. Ben öyle yaptım." diyen sevgili Orhan Kozan'ı misafir edeceğiz. Orhan Kozan, aynı zamanda ülkemizin birçok yerinde şube ve temsilcilikleri olan Zirve Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü genel başkanı olarak çalışmalarına devam ediyor.

Tadı damağımızda kalan buluşmalardan bir tanesiydi…Konuklarımıza sonsuz teşekkürler…


Youtube kaydını izlemek istiyorsanız buraya tıklayabilirsiniz.


252. Buluşma;

Buluşmalar'ın 252'ncisi sevgili Yusuf Çağlayan’ın kolaylaştırıcılığında başladı.

Bir topluluk olma hikayesi ve çocuk edebiyatı ile dolu bir akşam bizi bekliyor.

2020 yılında, çocuk ve gençlik edebiyatını odağa alan çalışmalar yapmak üzere yola çıkmış ve çok kısa bir zamanda önemli bir hat tutmayı başarmış Eksi 18 Edebiyat Topluluğu'nu misafir ettik.

Topluluğun ilk derleme kitap projelerinden biri olan "Geliyorlar! Sevgi Dolu Öyküleriyle" derlemesinin yürütücüsü Hasan Karaca ve yirmi beş öykü ile katılan yazarlarını ağırladık. Kitapta okuduğumuz öykülerin gerçek hayatla bağlantısını ve gelişim hikayesini dinlemek oldukça keyifliydi.

Sevgi dolu öyküleriyle içimize sıcaklık veren yazarlarımıza, çizerimize, Nevzat Öğretmenimize ve Yakın Kitabevine sonsuz teşekkürler…


Youtube kaydını izlemek istiyorsanız buraya tıklayabilirsiniz.


Açık Atölye


Açık Atölye, Sema Yaylı, Origamili Masallar, İZEK, Origami, Öğretmen Kulübü

ÇOCUK FİLMLERİ OKUMA ATÖLYESİ


İzmir Eğitim Kooperatifi işbirliği ile organize ettiğimiz Açık Atölyeler'in bu sezonda ki sekizinci atölyesi, Galatasaray Üniversitesi İletişim Fakültesi'nde ve Paris Sorbonne III Üniversitesi’nde sinema eğitimi gören, ulusal ve uluslararası alanda birçok ödülün sahibi yapımcı ve yönetmen sevgili Doğa Kılcıoğlu rehberliğinde 17 Nisan 2022 Pazar günü saat 10.00 - 12.00 arasında düzenlendi. Bu atölyede öğretmenlerimize, çocuk filmlerini sınıflarında nasıl kullanabileceklerine dair ipuçlarını bol bol aldık. Kimi zaman zor olabilen konularda çocuklarla iletişimlerini artırabilecekleri örnekler aktarıldı. Kolaylaştırıcılığını sevgili Duygu Bulunmaz’ın üstlendiği Açık Atölye bol bol öğrenerek ilerledi…Değerli konuğumuz Doğa Kılcıoğlu’na sonsuz teşekkürler…



Öğretmen Sohbetleri

@selcukyarslan, Öğretmen Sohbetleri, Selçuk Yusuf Arslan, Umut verenler, Umut veren öğretmenler, Öğretmen Kulübü

Öğretmen Sohbetleri'nin bu ayki yayını 27 Nisan 2022 Çarşamba günü saat 21.00'de instagram hesabımızda gerçekleşti.


Adnan Menderes Üniversitesi Sınıf Öğretmenliği ve yine aynı üniversitenin Sosyal Bilgiler Eğitimi yüksek lisans bölümünden mezun olduktan sonra birçok projede yer alan, özgün çalışmalarını ve çeviri etkinliklerini kendi web sayfası olan volkanegitim.com üzerinden öğretmen, öğrenci ve velilerle paylaşan, çeşitli sivil toplum kuruluşlarında gönüllü görevler üstlenen sevgili Volkan Kaz öğretmenimizi ile sohbetimiz oldukça keyifliydi.

Kaçıranlar ve tekrar izlemek isteyenler instagram hesabımıza bir göz atabilir. Öğretmen sohbetimizi tekrar izlemek için buraya tıklayabilirsiniz.


Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page